Amenajarea casei

#lumina #relaxare #corpuri de iluminat #bucatarie

Lumina din casa, sursa relaxarii

lumina din locuinta iti influenteaza in mod spectaculos starea de spirit . Potrivit specialistilor, lumina are un rol important in reglarea secretiei melatoninei, denumit si "hormonul relaxarii". O lumina ambientala potrivita contribuie cu succes la reducerea stresului si starilor de depresie si intareste sistemul imunitar. Iata cateva sfaturi pentru iluminarea locuintei:


1 Camera de zi


Incepe cu o sursa principala de lumina, cat mai neutra si relaxanta, dupa care adauga lumini laterale sau spoturi directionate pentru a sublinia un anumit detaliu al incaperii sau pentru a crea mai multa intimitate.

Atentie sa potrivesti sursele de lumina cu restul decoratiunilor si pieselor de mobilier din casa.Retine ca o lumina plasata in spatele televizorului mareste considerabil confortul vizual in timpul vizionarii.

Sursa foto: www.slibaba.com


2 Dormitor


Camera in care te odihnesti poate deveni un spatiu comod, primitor si relaxant prin utilizarea corecta a luminii.

Astfel, opteaza pentru o sursa principala de lumina cu efect relaxant, pe care sa o completezi cu un numar de puncte luminoase laterale.

Foloseste de asemenea veioze si lumanarele pentru a da un aer romantic incaperii dar si surse inedite de lumina ca o lampa speciala pentru citit amplasata in spatele fotoliului sau a patului.

Sursa foto: www.bedroomcanopies1.com


3 Bucatarie


La fel ca in celelalte camere vei avea nevoie de o sursa de lumina centrala.

O alta sursa de lumina suspendata deasupra mesei va crea un spatiu intim. Aceasta este utila mai ales in cazul in care ai bucataria in acelasi spatiu cu sufrageria, pentru a diferentia cele doua zone.

De asemenea, daca obisnuiesti sa iei masa in bucatarie poti opta sa asezi cateva lumini laterale cu efect relaxant, colorate, spre exemplu, pentru a crea o atmosfera placuta la cina.

Sursa foto: www.kayainternational.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea