Amenajarea casei

#avantaje pereti mobili #pereti mobili #amenajare birou

Lucruri pe care sa le iei in considerare daca vrei sa instalezi pereti mobili

Peretii mobili, peretii glisanti si peretii pliabili se pot dovedi extrem de utili pentru cei care doresc metode moderne de compartimentare, fara investitii prea mari. Acestia reprezinta solutii eficiente, indiferent ca vorbim despre locuinte, spatii de birouri sau spatii comerciale.

 

Atentia designerilor de interior si proprietarilor se indreapta tot mai mult in ultima perioada catre peretii mobili deoarece acestia ofera mai multa flexibilitate, interioarele putand fi adaptate astfel in functie de necesitati.

Ce trebuie sa iei in considerare daca vrei sa achizitionezi pereti mobili

Pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere, tine cont de:

Pret

Nu poti porni la cumparaturi fara un buget stabilit. Ajuns in fata nenumaratelor optiuni, este posibil sa te indrepti catre cele ce au un pret mai mic, alegere care in timp nu se va dovedi prea buna.

Evita sa achizitionezi produse suspicios de ieftine, dar nu te indrepta nici catre cele extrem de scumpe. inainte sa achizitionezi pereti mobili, informeaza-te mai bine cu privire la materiale, mod de functionare, garantii si intretinere. intr-adevar, pretul acestor produse nu poate fi incadrat nicicum in categoria ieftine, insa gandeste-te ca peretii clasici ar genera cu mult mai multe costuri si ar necesita pricepere si timp.

Tehnologie

Probabil ca ai observat prin reviste sau la televizor cum arata peretii mobili. Deseori, se aseamana cu niste spatii de depozitare mari, cu aspectul unor dulapuri ce se deplaseaza pe niste sine. Varianta aceasta este utila in locuinte insa, in spatiile de birouri si in cele comerciale este nevoie de mai mult.

in primul rand, este necesar sa se tina cont de capacitatea de izolare termica a acestora. Apoi, de gradul de izolare fonica, mai exact, de capacitatea lor de a nu permite zgomotului sa patrunda dintr-un spatiu in altul. De asemenea, mai conteaza si fiabilitatea, siguranta si confortul in manipulare.

Stil

in alegerea unor pereti mobili trebuie sa tii cont si de designul incaperilor pe care acestia urmeaza sa le separe. Chiar daca toate modelele pot oferi un aspect placut, este necesar sa iti indrepti atentia catre cele care o vor face cel mai bine.

Pentru spatiile cu aer clasic, opteaza pentru pereti mobili fabricati din lemn, pentru cele moderne, in care se doreste mai multa lumina, alege pereti din sticla securizata si tot asa. Nu uita sa te asiguri ca locul unde urmeaza sa ii amplasezi nu restrictioneaza accesibilitatea. De asemenea, ia in considerare si faptul ca ii poti personaliza si poti lasa amprenta stilului tau personal.

Intimitate

Daca intentionezi sa compartimentezi un birou in mai multe segmente, peretii mobili pot fi o solutie rapida si usoara. Prin miscarea panourilor poti crea rapid un spatiu ideal pentru un interviu sau o sedinta privata, oferind incaperii un aspect modern.

Si in locuinte poti beneficia de mai multa intimitate cu ajutorul acestui tip de pereti. Livingul se poate metamorfoza in camera de dormit sau poate 'primi' un mic birou, in care iti poti desfasura activitatea in liniste. Pentru a te bucura de intimitate insa, acorda atentie capacitatii de izolare fonica a peretilor si opteaza pentru modele opace.

Mod de operare

Peretii mobili trebuie sa fie proiectati astfel incat sa permita o manipulare facila. Chiar daca toate modelele se lauda ca ar face acest lucru, acorda totusi importanta sistemelor de inchidere/deschidere si cere mai multe detalii vanzatorului despre acestea.

De asemenea, gandeste-te cat de des ai vrea sa reconfigurezi spatiul respectiv. Chiar daca peretii mobili sunt ganditi astfel incat sa poata fi demontati si mutati rapid, asigura-te ca modelul ales este cel mai bun din acest punct de vedere.

Office Nova Concept – pereti mobili de inalta calitate, pentru orice tip de spatiu

Office Nova Concept este o companie care ofera servicii ce acopera fiecare aspect posibil al unui proiect de design si proiectare, punand la dispozitie atat mobilier pentru birouri si spatii publice, cat si solutii de compartimentare, fit-out, renovare sau relocare.

Pe novaconcept.ro gasesti pereti mobili, pereti demontabili si rulouri metalice de inalta calitate, la preturi avantajoase. De asemenea, compania ofera si servicii de consultanta, specialistii in design de interior de la Office Nova Concept prezentandu-ti cele mai bune solutii de amenajari, adaptate in functie de dorintele, aspiratiile si obiectivele tale.

Advertorial
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului