Amenajarea casei

#frigider #masina de spalat #lumanare #saltea #perdele #tacamuri #pat

Lucruri indispensabile in casa pentru tinerii casatoriti

Pentru un cuplu de tineri casatoriti, amenajarea casei reprezinta o sarcina complexa. Atunci cand timpul sau bugetul este limitat, se poate face o selectie a celor mai importante lucruri de care este nevoie in noua locuinta.


1 Saltea de pat

Tinerii casatoriti care nu apuca sa cumpere toata mobila de dormitor trebuie sa aiba cel putin o saltea buna pe care sa doarma, pana amenajeaza si restul camerei. Chiar si in lipsa unui pat, o saltea de calitate este suficient de groasa si de confortabila pentru a asigura odihna si relaxarea. Aceasta poate fi protejata de praf faca este imbracata cu o husa dubla, elastica, pentru ca partea de jos sa nu stea direct pe podea, iar cea de sus sa nu permita alunecarea asternutului. Afla alte detalii din articolul  Cum sa intretii o saltea de pat.


2 Lumanari parfumate, suporturi


La inceputul fiecarei casnicii oamenii sunt in general mai predispusi la romantism. Indiferent de situatia financiara, un cuplu de tineri casatoriti vor fi incantati sa foloseasca cel putin o lumanare parfumata pentru serile intime, in doi. Acolo unde lumanarea nu are propriul sau suport, poate fi folosit un sfesnic, un bol de sticla, o placa de ceramica etc. Descopera 5 moduri simple de a realiza lumanari originale.


3 Masina de spalat rufe


Pentru a fi independenti de parinti si a nu trai ca pe vremea lor, orice cuplu de tineri casatoriti trebuie sa aiba o masina de spalat, mai ieftina sau mai scumpa. Pentru tineri, timpul este intotdeauna limitat, iar disponibilitatea de a face o munca manuala grea este destul de redusa sau inexistenta. De aceea, o masina de spalat trebuie sa fie printre primele obiecte cumparate intr-o casa. Afla detalii din articolul Cum alegi masina de spalat.


4 Tacamuri si vesela


Chiar si tinerii casatoriti obisnuiti sa manance din farfurii de plastic pot avea oricand musafiri. Fie ei parinti sau prieteni, acestia nu ar trebui niciodata serviti ca la un picnic in padure. De aceea, tacamurile si vesela este bine sa fie cumparate cel putin in seturi de cate 4 - 6 piese.


5 Frigider si cuptor cu microunde


Un frigider unde se poate pastra mancarea proaspata si un cuptor pentru a incalzi ceva sunt electrocasnice minime pentru locuinta unui cuplu de tineri. Chiar si in lipsa unei mese pe care sa manance, chiar si fara a avea mobila de bucatarie , cele doua aparate sunt necesare pentru a asigura hrana zilnica. Afla mai multe din articolele Fii exigent in alegerea frigiderului si Cum sa alegi cuptorul cu microunde.


6 Un set de scule


Oricine trebuie sa stie sa schimbe un bec, sa bata un cui sau sa foloseasca o surubelnita. Cand se muta impreuna, un cuplu de tineri casatoriti va avea nevoie de multe ori de o scula cu care sa amenajeze, sa repare sau sa redecoreze. Pentru lucruri mici sau chestii banale nu este justificata chemarea unui meserias. Unei camere, de exemplu, i se poate schimba complet aspectul prin agatarea unor tablouri cu rame ieftine si moderne, folosind un colaj de felicitari vechi sau poze alb-negru. Este o investitie minima, dar de efect.

Un set minim de scule este bine sa fie cumparat din timp, pentru a nu fi nevoiti sa se imprumute de la prieteni sau rude. In plus, de obicei astfel de obiecte au o durata foarte lunga de viata, prin urmare este o investitie justificata.


7 Acces la internet


Conform sondajelor realizate pe internet, cei mai multi oameni care isi petrec timpul online sunt persoane tinere. Un calculator si o conexiune la internet acasa reprezinta un bun necesar in orice familie de tineri. Acestea sunt indispensabile datorita informatiei de care au nevoie zilnic si care poate fi accesata foarte usor. In plus, calculatorul reprezinta si o modalitate de relaxare, una dintre modalitatile de petrecere a timpului liber fiind filmele si muzica.

Intre un televizor si un calculator conectat la internet, cea de-a doua varianta este cea preferata deoarece ofera o gama mai larga de posibilitati.


8 Perdele si draperii


In orice locuinta noua spatiul ferestrelor trebuie sa fie amenajat. In primul rand, este nevoia de intimitate a oricarei familii. In al doilea rand, cand ai deja perdea si draperie, oricat de putina mobila ar fi, camera tot pare amenajata, deoarece materialul acopera un perete intreg, avand un impact vizual extrem de puternic. In schimb, o locuinta cu ferestrele neacoperite lasa o impresie de lucru neterminat si poate fi chiar incomod sa umbli prin casa stiind ca poti fi vazut din vecini. Afla detalii utile din articolul Cum sa decorezi casa cu ajutorul perdelelor si draperiilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare