Amenajarea casei

#plastic #sticla #gunoi #hartie #reciclare

Lucruri din casa ce trebuie reciclate

Unele produse si obiecte pe care le aruncam la gunoi in loc sa le reciclam presupun un proces lent de descompunere, timp in care afecteaza mediul inconjurator. Contribuie la crearea unui mediu sanatos pentru tine si familia ta acordand mai multa atentie lucrurilor pe care le arunci la gunoi. Iata care sunt o parte dintre acestea:


1 Baterii


Bateriile contin compusi foarte toxici pentru mediu iar pentru a le recicla este nevoie de serviciile unor companii specializate.

In marile magazine sunt amplasate containere speciale unde poti lasa bateriile vechi.

O alta solutie este sa folosesti baterii reincarcabile.


2 Electrocasnice


La fel ca bateriile, aparatele electrocasnice contin substante chimice periculoase pentru mediu.

Evita sa arunci aparatele electrocasnice vechi si du-le in schimb la un centru de reciclare.

In caz ca sunt uzate dar functionale si le schimbi pentru a le inlocui cu unele mai moderne, incearca sa gasesti o persoana careia sa i le donezi, in loc sa le arunci.


3 Haine


In caz ca obisnuiesti sa arunci imbracamintea si pantofii pe care nu-i mai porti incearca sa gasesti locuri in care le poti dona.

Cu siguranta exista persoane care s-ar bucura mai mult de ele.


4 Cutii de carton


Cu siguranta ca ai in casa diverse cutii din carton - de la cereale, de la noua pereche de pantofi, etc.

Este important sa reciclezi cartonul pentru a salva cat mai multi copaci aruncand aceste obiecte la containerele speciale.


5 Borcane


Sticla este usor de reciclat astfel ca vei face un serviciu important pentru mediu inconjurator daca vei arunca sticlele si borcanele in containerele special amenajate pentru acest lucru.

De asemena, incearca sa refolosesti borcanele si sticlele pentru zarzavaturi . O sticla poate deveni noua vaza pentru florile tale preferate.
 

6 Sticle din plastic


La fel ca sticla, plasticul poate fi reciclat foarte usor insa, in caz ca este abandonat, sunt necesari sute de ani pentru a se descompune.

Potrivit unor studii, aproape 90% din sticlele de plastic sunt aruncate. La fel ca in cazul sticlei si a hartiei, inclina, mai bine, pentru reciclarea plasticului aruncand obiectele inutile la containerele speciale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului