Amenajarea casei

#becuri #explozie #cuptor cu microunde #expressor #pericol locuinta

Lucruri din casa care pot exploda

Poate ca nu ne punem niciodata aceasta problema, insa suntem inconjurati de obiecte din casa care pot sa genereze oricand o mica explozie . Desigur, nu este cazul sa ne gandim la un accident de proportii uriase insa aceste mici explozii pot sa ne provoace neplaceri. Iata cateva situatii des intalnite din casa care pot duce la aparitia unor mici explozii:



1 Aparat de incalzit apa


In cazul in care termostatul si robinetul care prin care se regleza temperatura pentru un aparat de incalzit apa cedeaza in acelasi timp se poate intampla sa se produca o mica explozie, implicit o mica inundatie .


2 Cutii pentru mancare


Daca uiti sa arunci mancarea dintr-o cutie si aceasta ajunge sa se descompuna se poate intampla ca acumularea de gaze din interiorul cutiei sa duca la umflarea ei sau chiar la expulzarea capacului.


3 Cartofii copti


Pentru a evita sa produci o mica "explozie" in cuptor este indicat sa cureti macar o parte din coaja cartofului inainte de a-l impacheta in folie si a-l pune la copt.


4 Suc de rosii


In cazul in care uiti sucul de rosii pe masa sau in dulap astfel ca este expus la caldura, se poate intampla sa fermenteze si sa produca o mica explozie care poate duce la patarea peretilor sau a fetei de masa.


5 Becul


In cazul in care se intampla ca o picatura de apa sa ajunga pe un bec incins acest lucru va duce la aparitia unei mici explozii.


6 Berea uitata congelator


Atentie sa nu lasi berea la racit in congelator mai mult de cateva minute pentru ca se poate intampla sa se creeze presiune din cauza modificarii volumului, fapt care va duce la cedarea capacului si implicit, la crearea unei mici explozii.


7 Doze uitate la soare


La fel se poate intampla si in cazul in care uiti o doza de bere sau de suc in apropierea unei surse de caldura din casa sau la soare. De asemenea, bautura carbogazoasa la cutie poate "exploda" in cazul in care este agitate in exces.


8 Recipiente nerecomandate pentru microunde


Este bines a respecti mereu indicatiile de pe cutiile si vasele de bucatarie pentru a stii daca pot fi folosite sau un in cuptorul cu microunde. Se poate intampla ca acestea sa se fisureze sau chiar sa explodeze daca nu sunt rezistente la radiatiile emise de un astfel de aparat electrocasnic.


9 Apa si ulei incins


Toata lumea stie ca uleiul nu se "intelege" bine cu apa, mai ales daca vorbim de un ulei incins. O singura picatura de apa poate provoca o explozie ce poate avea ca urmari grave daca ajunge intr-o tigaie cu ulei supraincalzit.


10 Lichid cald in recipiente reci


Atentie atunci cand pui un lichid cald intr-un recipient rece – ceai fierbinte intr-o cescuta de sticla de exemplu pentru ca se poate intampla ca aceasta sa se sparga in zeci de bucatele.


11 Expresoare


Tine cont de avertismentul "Nu indeparta filtrul cand aparatul se afla sub presiune" pentru ca risti sa fii nevoit sa cureti cafea de peste tot in jurul sau.


12 Otet si bicarbonat


Otetul si bicarbonatul sunt unele dintre cele mai eficiente solutii naturale pentru curatarea casei insa atentie, combinate, cele doua produse reactioneaza. Nu turna niciodata intr-o galeata otet si bicarbonat fara sa adaugi si putina apa. Desigur, o alta solutie este sa le folosesti separat, mai ales ca au aceleasi proprietati de curatare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului