Amenajarea casei

#amenajarea casei #locuinta #loft

Loft - conversia unei cladiri industriale

O locuinta este in primul rand un spatiu psihologic. Interiorul trebuie sa ofere omului, pe langa conditii de satisfacere a necesitatilor, si pe cele de implinire a dorintelor, a afectivitatii si sensibilitatii intelectuale sau culturale. Cei care aleg sa locuiasca in extravagantele spatii loft contemporane sunt cei care apreciaza nu numai spatiile vaste, dar si creativitatea.

 

Amenajarea unui Loft

Loftul din ziua de azi inseamna locuinte moderne – uneori realizate prin conversia spatiilor comerciale, dar cel mai adesea locuinte nou construite cu spatii vaste si deschise. De obicei conceptul de loft include elemente iesite din comnun cum ar fi: ferestre cu inaltimi foarte mari, tavane inalte cu grinzi aparente, stalpi, pereti cu caramida aparenta, luminatoare si tabachere, placari ceramice unice, conducte, pardoseli din beton colorat sau scanduri vechi, corpuri de iluminat spectaculoase.

Acest tip de locuinte ofera o alternativa atragatoare pentru spatiile mici, inghesuite care se gasesc in constructiile colective. In timp ce a trai intr-un spatiu loft este o atractie pentru oameni de toate varstele, cei care aleg acest mod de viata sunt in general tineri si nonconformisti.

Conceptul de loft este atragator deoarece ofera spatialitate si flexibilitate. In timp ce exista destul spatiu pentru relaxare, cresterea unei familii sau amenajarea unui birou, poate de asemenea sa existe un colt confortabil pentru a citi sau a purta o conversatie in fata unui semineu.

Planul de pardoseala poate sa fie flexibil si continuu. Bucataria si baia sunt cel mai adesea fixe, dar spatiul de dormit si zona de living pot fi redefinite, o data cu schimbarile din viata sau gusturile proprietarului, prin compartimentari temporare (pereti efemeri sau chiar schimbari ale pardoselii).

De asemenea amenajarea interioara poate fi cu succes adaptata oricarui stil de decorare, de la minimalist si modernist la rustic, clasic si contemporan. De exemplu, loftul poate scoate in evidenta si alatura elemente contrastante, perdele fine, transparente langa ferestre mari de fier, o canapea high-tech asezata pe o pardoseala deteriorata veche de 100 de ani. Talentul de a imbina vechiul cu noul, functionalitatea cu confortul, pentru a obtine un stil eclectic, este una din caracteristicile de baza ale loft-ului.

In prezent loftul a devenit o tendinta si s-a raspandit in ariile urbane din marile orase.

Daca aveti intrebari despre ce presupune amenajarea unui loft, le puteti adresa Designerului Alexandra Nicula printr-un comentariu la acest articol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului