Amenajarea casei

#manere #frigider #gresie #curatenie #faianta #masina de spalat #intrerupatoare #cosuri de gunoi

Locuri uitate din casa unde ar fi bine sa faci curat

Obiectele pe care le atingi cel mai des acasa sunt si cele mai murdare si adesea cele pe care uiti sa le cureti. Manerele, clantele si intrerupatoarele sunt doar cateva dintre obiectele care adapostesc cele mai multe bacterii. Exista insa si alte locuri din casa pe care nu le cureti regulat si unde se acumuleaza praf si mizerie.

Sub masina de spalat

Spatiul de sub masina de spalat este ideal pentru acumularea de praf si mizerii pe care uiti sa le cureti atunci cand dai cu aspiratorul. Este bine ca de cateva ori pe an sa muti masina de spalat si sa cureti foarte bine spatiul de sub ea. Foloseste produse de curatare delicate si ai grija ca gresia sau parchetul sa fie bine uscate atunci cand instalezi masina de spalat.

In spatele frigiderului

Daca mirosul neplacut emanat de frigider te atentioneaza ca este timpul sa il cureti, nu acelasi lucru se intampla si cu spatiul din spatele lui. Acolo se acumuleaza praf si resturi alimentare, folosite in bucatarie. Tot ce trebuie sa faci este sa dai la o parte frigiderul si sa stergi bine atat podeaua, cat si peretele. Este bine ca acest spatiu sa fie curatat o data la doua, trei luni.

Sub covor

De fiecare data cand faci curat in casa nu uita sa cureti si sub covor, unde se acumuleaza mult praf si reziduuri. In plus, covorul absoarbe umezeala si alte mizerii cu care intra in contact si este indicat ca o data pe an sa apelezi si la o firma specializata in curatare covoare.

In cosurile de gunoi

De cele mai multe ori ignorate atunci cand vine vorba de curatenie, cosurile de gunoi din locuinte adapostesc numeroase bacterii care afecteaza sanatatea. Este bine ca o data pe saptamana sa speli aceste cosuri si sa le dezinfectezi. Daca stai la curte si ai un cos de gunoi mai mare, este bine sa il speli si pe acesta din cand in cand si sa il izolezi.

Intrerupatoarele, manerele si clantele

Le atingi in fiecare zi, cand vii acasa de pe strada, dupa ce iesi de la baie sau cand esti racit. Saptamanal este bine sa cureti toate aceste obiecte din casa cu dezinfectant sau servetele igienice.

Unde trebuie sa mai faci curat:

sub pat;

in spatele tablourilor;

pe frigider;

in interiorul canapelelor.

Sursa foto: huffpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea