Amenajarea casei

#vasc #craciun #decoratiuni

Locuri in care poti sa pui vascul in casa

Vascul reprezinta unul dintre ornamentele nelipsite din casa, de sarbatori. El poate fi agatat sau prins in multe feluri, in aranjamente care contribuie la atmosfera de sarbatori.

Vasc prins de usa
 

In mod traditional, de sarbatori vascul se agata de usa de la intrare. De asemenea, il poti prinde si de alte usi din casa. Pentru a pastra o imagine armonioasa si proportionala, vascul ar trebui sa stea atarnat de pe la mijlocul usii. O varianta este sa folosesti carlige fara cuie, care se prind de marginea de sus. Foloseste o panglica rosie cu care sa legi crenguta, suficient de langa pentru a permite vascului sa coboare la inaltimea dorita.

Poti prinde vascul de o ata simpla, dar este mai atragator daca folosesti o panglica sau o bucata de material. Ii poti face si o fundita in locul in care il legi. De asemenea, te poti juca prinzand si alte obiecte, precum conuri de brad.
 

si ghirlande
 

Dca ai coronite de brad sau , agatate de ferestre si usi sau asezate undeva pe masa sau pe un raft, ai posibilitatea sa le personalizezi inserand crengute de vasc. Coronitele pot fi confectionate chiar si numai din crengute de vasc, cu sau fara bobite.

Sursa foto: purestylehome.blogspot.comVascul poate fi inserat si in ghirlandele de brad prinse de scari, deasupra semineului, deasupra usii etc.
 

Vasc in vase de sticla
 

Foloseste recipiente mari, din sticla, speciale pentru a tine in ele diverse obiecte de : lumanari, nisip, bile etc. De data aceasta, o astfel de vaza de sticla va gazdui ramurele de vasc. O poti pune in centrul atentiei daca o asezi pe masa de sau, daca vrei, o poti pune pe un raft in camera.
 

Surpriza romantica: alee din vasc
 

Daca vrei sa-i faci persoanei iubite o surpriza romantica acasa, construieste o alee din crengute de vasc, de la intrare pana in locul unde se afla surpriza: o cina romantica sau poate chiar tu insuti, intr-o ipostaza senzuala.
 

Servete de masa personalizate
 

Sursa foto: realsimple.comDesi vascul este o planta otravitoare, il poti folosi, cel putin in forma lui artificiala, ca ornament pentru servetele de masa. Ruleaza servetelele de panza, prinde-le cu o panglica rosie si prinde cate o ramurica de vasc.

Daca vrei sa folosesti vasc proaspat, un truc este sa desfaci capacelul unui glob transparent, inserand usor ramuri mici de vasc, cu sau fara bobite, pana umpli toata cavitatea globului. Apoi pune la loc capacelul globului de Craciun si prinde de el o banda colorata frumos. Foloseste acest ornament pentru servetele de masa.
 

Scaune personalizate
 

Fa cate un buchet de vasc in cascada, prinde-l cu globulete, panglici sau fundite. Ataseaza-l apoi de spatarul scaunului, in partea din spate, ca sa nu deranjeze. Musafirii tai la cina de Craciun vor fi surprinsi de acest aranjament inedit si seducator.
 

Alte locuri unde poti agata vascul
 

Pentru a avea parte de celebrul , iti va fi cam greu sa incerci acest lucru sub un buchet prins de usa. Exista insa alte locuri din casa unde se poate agata acesta. Leaga un manunchi de vasc cu un material textil frumos, rosu si agata-l de lustra sau de o arcada. De asemenea, manunchiurile de vasc pot impodobi scarile interioare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare