Amenajarea casei

#lumini #instalatie #brad #craciun

Locuri in care poti aseza instalatiile luminoase

Instalatiile luminoase sunt un aspect foarte important atunci cand doresti sa aduci in caminul tau atmosfera de sarbatori. Pentru a oferi casei tale un aspect de basm, achizitioneaza cat mai multe instalatii luminoase si amenajeaza-le prin cele mai inspirate locuri. Iata cateva locatii in care poti aseza beculetele de Craciun.


Brad


Un brad este imcomplet daca in el nu licuresc zeci de luminite firave. Opteaza pentru o instalatie care sa aiba luminite intr-o singura culoare si care sa aiba mai multe optiuni de aprindere (rapida, lenta etc).


Aseaza instalatia in jurul bradului (in forma de spirala) si stinge toate luminile din casa atunci cand aceasta este in functiune. Cu siguranta iti va da o stare de bine.


Usa de la intrare


Daca stai la curte si vrei sa impodobesti usa de la intrare, poti opta, pe langa o coroana de brad, pentru o instalatie luminoasa mai slaba. Ar fi bine sa gasesti una la care sa poti regla intensitatea luminii.


Cand vine vorba de usa de intrare, ai doua optiuni: ori infasori instalatia luminoasa in jurul coroanei de brad, ori o asezi pe conturul usii.


Fereastra


In cazul in care doresti, poti decora ferestrele camerei de zi cu o instalatie luminoasa. Achizitioneaza o instalatie luminoasa a carei becuri sa aiba forma de stele, om de zapada sau chiar Mos Craciun.


Evita sa pui instalatii luminoase la ferestrele camerelor in care membrii familiei se odihnesc pentu ca ele pot perturba somnul.


Gard


Daca locuiesti la curte, poti opta pentru o instalatie luminoasa pe tub. Magazinele de casa si gradina vand astfel de instalatii la metru si poti opta pentru diverse culori. Partea buna este ca poti achitiona exact lungimea de care ai nevoie, fara niciun fel de problema. Totusi, in cazul acestei instalatii luminoase, ai nevoie de un instalator care sa iti monteze un cablu cu stecher care sa fie bagat  in priza. Eventual ii poti ruga pe cei de la magazin sa faca acest lucru.


Copaceii din gradina


Daca in gradina ai cativa copacei, poti amenaja in jurul lor cate o instalatie luminoasa, insa evita sa ii incarci cu luminite, mai ales daca sunt foarte multi. Unul sau doi impodobiti, eventual la mare distanta unul de celalalta vor arata foarte bine. Ca si in cazul gardului, poti opta pentru o instalatie luminoasa pe baza de tub, astfel incat atunci cand ninge sau ploua, sa nu exista riscul arderii instalatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare