Amenajarea casei

# scaun de masa #scaun #masa #dining #accesorii masa

Locul de luat masa: solutii practice si ieftine pentru un spatiu elegant

Locul de luat masa poate fi amenajat cu bani putini, intr-un stil practic si modern. Foloseste accesorii ieftine si de calitate pentru a pune in valoare zona in care mananci in fiecare zi.


Mobila pentru masa


Alege o masa cu scaune in functie de numarul constant de persoane care iau masa deodata. Daca spatiul reprezinta o problema, cumpara o masa mica, de patru sau de doua persoane. Exista pe piata masute care se pot plia si scaune sigure si ieftine pe care le poti adauga cand ai musafiri. Investeste intr-o piesa de mobilier de calitate sau fa-o pe comanda, pentru a se potrivi exact in spatiul tau. Alege scaune confortabile, pe care poti sta chiar si cateva ore. De sarbatori sau la aniversari, cand mesele se prelungesc, este important sa ai scaune bune. Masa si scaunele ar trebui sa fie singura investitie mai mare atunci cand amenajezi acest spatiu cu bani putini.


Decorul locului de luat masa


Alege locul de luat masa tinand cont de spatiul locuintei tale. Poate fi vorba numai despre un colt al unei incaperi. Poti delimita acest spatiu printr-o podea diferita de restul sau printr-un perete vopsit altfel. Alege nuante calde si pale, odihnitoare pentru ochi. Este recomandat ca locul de luat masa sa aiba suficienta lumina naturala. Mancarea pare mai atractiva intr-un loc luminos decat in unul in culori tari si intunecat.


Accesorii frumoase si practice pentru masa


Accesoriile pentru masa sunt cele mai ieftine si le gasesti in numeroase modele si culori. Cumpara suporturi pentru farfurii atatea cate ai si scaune. Cele mai elegante sunt cele din panza batoasa si cele din bambus. Alege un set de vase in functie de preferintele tale. Cel mai mult conteaza ca vesela sa fie completa. Poti face si combinatii de doua culori, de tipul alb-verde pentru farfuria plata mare si farfuria plata mica sau castron. Un set modern, cu cate 6 farfurii plate mari, plate mici, adanci si platou costa de la 100 lei.

Foloseste seturi din ceramica pentru sare si piper, ulei si otet. Astfel de seturi sunt elegante, usor de reumplut si le vei folosi des. Adauga diverse accesorii din ceramica, cani pentru lapte, castronase pentru zahar, boluri miniaturale pentru sosuri si aperitive etc. Aceste obiecte costa putin si atrag toate privirile.

Investeste in cateva servete de masa din in sau bumbac. Copiii tai vor invata bunele maniere la masa, iar musafirii tai vor fi impresionati de aceste detalii. Adauga si cateva servete de hartie intr-un suport frumos, pentru orice eventualitate. In ceea ce priveste canile si paharele, cumpara numai ceea ce stii ca folosesti intr-un an de zile.

Cumpara si o carafa in care sa poti face sucuri proaspete de fructe. O carafa arata intotdeauna bine pe o masa si o poti folosi pentru numeroase bauturi racoritoare, de la limonada la apa aromata cu bucatele de menta sau rodie.

Foloseste numai materiale naturale: lut, ceramica, sticla, lemn, in, bumbac etc. In acest fel, masa va arata ca la un hotel de 5 stele, simpla si rafinata.

Sursa foto: interiorlooks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului