Amenajarea casei

#living #tablouri #decorare #canapea #parchet #semineu #covor #perne #fotolii #vaze #masa de cafea

Livingul clasic: idei inspirate de amenajare

Clasicul nu se demodeaza niciodata. Poate este un stereotip, insa unul cu care sunt de acord toti designerii de interioare, fie ca sunt romani sau straini. Iar cum piesa centrala din caminul tau este livingul, iti propunem azi cateva idei pentru a avea un living clasic pentru care vei fi invidiat de toti prietenii.

Tine cont de spatiul livingului

In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti sa te gandesti ce tip de mobila ar fi mai potrivita. O camera mica nu trebuie sa fie prea incarcata, in timp ce un living mai mare nu poate fi lasat prea gol. Pentru ca este cea mai deosebita parte a locuintei tale - aici iti primesti oaspetii si tot aici te relaxezi in cea mai mare parte a zilei - un living clasic nu trebuie sa fie amenajat ostentativ.

O camera neutra are nevoie sa fie accesorizata. Cauta diferite piese de decoratiuni, sculpturi, tablouri, vaze etc. Incearca sa-i dai culoare prin folosirea unor mici obiecte violet, roz, ciclam, cum sunt pernele, insa atentie sa nu o incarci prea mult.



Daca esti tipul de persoana careia ii place sa redecoreze frecvent, opteaza pentru culori neutre pentru pereti, mobila si parchet. Un galben pal pe perete, fotoliile de un gri deschis, o mobila alba, cateva plante de interior vor face din sufrageria ta locul ideal pentru relaxare.

Apropie fotoliile in living

"Incalzeste" spatiile mari prin aranjarea fotoliilor si a canapelei cat mai aproape unele de celelalte si, totodata, departeaza-le de pereti. Asigura-te ca ai destul spatiu pentru traficul din living. Ca piesa centrala, poti alege un covor cu imprimeu tip tabla de sah ori unul cu romburi. Nu uita de o masuta slefuita la colturi, din lemn de pin sau stejar, care sa fie vopsita ca si cum ar avea patina vremii.

De asemenea, daca detii si un semineu, atunci te poti considera cu adevarat norocos/a ca ai un living clasic. Creeaza in imprejurul lui accente mai inchise la culoare, o masa de cafea venghe, un biblioraft negru, doua fotolii verzi etc.



Un living clasic poate fi decorat si cu mobila in alb si negru. Ca si tema clasica a camerei, nici aceste doua culori nu se demodeaza vreodata. Atentie insa sa nu folosesti vreuna dintre culori in exces, iar din loc in loc sa ai grija sa inserezi si mici obiecte in alte culori.

Sursa foto: goodhomes.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului