Amenajarea casei

#culori vibrante #amenajare living #amenajare casa #culori

Living in culori vibrante! 6 idei din care sa te inspiri

Camera de zi trebuie sa fie amenajata astfel incat sa iti ofere o stare de bine si sa te ajute sa te deconectezi de stresul si viata cotidiana. In plus, aceasta incapere trebuie sa aiba si o atmosfera primitoare atat pentru tine, cat si pentru persoanele dragi tie care vin in vizita.

In general, culorile potrivite pentru decorarea livingului sunt cele vibrante si pline de viata. Iar noi ti-am pregatit sase idei din care sa te inspiri.

1.  Galben insorit

Ce mod mai bun de a aduce in fiecare zi senzatia de vara si de soare in casa ta, daca nu prin decorarea livingului intr-o nuanta puternica, si totodata placuta, de galben? Aceasta culoare are puterea de a iti oferi energie si de a te face sa fii cat mai pozitiv.

Astfel, fie alegi sa o expui pe pereti sau pe diverse piese de mobilier, se va incadra de minune atat intr-un decor traditional, cat si in unul modern.

2. Albastru deschis

Albastru este o culoare care are o paleta larga de nuante, fiecare reusind sa creeze o anumita atmosfera aparte. Un albastru deschis si puternic, cunoscut si sub denumirea de ice blue sau albastru ca de gheata, va reprezenta o alegere ideala mai ales daca vrei sa creezi un living pastelat sau chiar usor victorian.

Spre exemplu, elementele pe care le poti integra intr-o incapere cu aceasta nuanta sunt modelele florale, canapeaua sau fotoliile de matase, precum si piesele de mobilier vintage.

3. Verde lime

Pastrand nota recomandarii unor culori luminoase, verdele lime poate fi de asemenea o alegere inspirata. Cu toate ca, cel mai probabil aceasta nuanta este printre ultimele la care te-ai fi gandit, te va ajuta sa creezi un decor indraznet si plin de viata.

Un verde lime il poti combina cu nuante subtile de galben, roz, bej sau alb.

4. Gri

In cazul in care preferi nuantele usor mai inchise in detrimentul celor extrem de indraznete si pline de culoare, gri poate fi alegerea potrivita pentru tine. Alege o nuanta usor deschisa pentru a nu intuneca mult prea tare livingul si asociaz-o cu alb, verde, bej sau chiar cu accente subtile de negru.

Aceasta nuanta iti va pastra camera de zi intr-o zona formala, dar si relaxata si primitoare daca o vei amenaja cu atentie.

5. Albastru cobalt

O alta culoare vibranta pentru living este si albastrul cobalt. Acesta te va ajuta sa accentuezi fiecare detaliu din incapere si ii va oferi un aspect indraznet.

Daca iti doresti sa amenajezi un living intr-un stil modern, poti alege straturi de vopsea albastra usor lucioasa atat pentru pereti, cat si pentru semineu, biblioteca sau rafturi. Principalele nuante pe care le poti incadra intr-un decor predominant de aceasta culoare sunt auriu, alb, bej, crem, maro sau coral.

6. Alb pur

In cazul in care nu vrei sa experimentezi o amenajare prea indrazneata, poti alege sa decorezi livingul intr-o nuanta de alb pur. Alege ca aceasta nuanta sa fie predominanta in mare masura, atat pentru pereti, cat si pentru piesele de mobilier si cele de iluminat.

Iar pentru artificiile stilistice poti opta pentru accente de culori extrem de puternice sau pentru unele neutre, de maro si nude.

Surse foto: veranda.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea