Amenajarea casei

#lemn masiv #mobila

Lemnul masiv: Cum alegi mobila pentru locuinta ta

Cu totii ne dorim ca locuinta noastra sa arate impecabil si sa ne ofere acel sentiment irepetabil de acasa. Dar, pentru a realiza asta, trebuie sa incepem cu mobilierul. Desi sa achizitionam mobilier este acum mai simplu ca oricand, practic fiecare magazin fiind la un click distanta, varietatea de oferte ne poate covarsi. Care sunt criteriile de care tineti cont atunci cand achizitionati mobilier pentru locuinta? Daca aveti nevoie de inspiratie, vi le vom impartasi pe ale noastre in cele ce urmeaza!

 

Calitatea materialelor

Cand vine vorba de calitate nu ne vom gandi doar la aspect, ci si la cat de bine va suporta mobilierul testul timpului. Desigur, ati putea sa optati si pentru dulapuri din MDF sau PAL, dar adevarul este ca nimic nu se compara cu dulapurile din lemn masiv.

Acestea vor fi mult mai trainice, structura lor de rezistenta nefiind afectata in timp. Mobila nu va fi nicicand instabila, ia rafturile nu se vor crapa sau rupe, indiferent de greutatea pe care o vor sustine. Asadar orientati-va mereu spre mobila din lemn masiv.

Sistemul de asamblare

Asa cum spuneam si mai sus, cu cat un mobilier are o structura mai solida, cu atat va rezista mai mult timp. De obicei piesele de serie sau cele modulare au o imbinare decenta, dar nu una care sa garanteze neaparat siguranta pe termen lung.

Noi va sfatuim sa alegeti exclusiv mobilier care este asamblat prin tehnica imbinarii in coada de randunica. Aceasta tehnica traditionala a trecut testul timpului si a demonstrat de nenumarate ori ca este cea mai sigura de pe piata.

Cat de sigur este mobilierul

Daca tot am vorbit despre asamblare, nu puteam sa nu mentionam si celelalte elemente de siguranta. Probabil ca aceasta sectiune va fi cea mai relevanta pentru majoritatea cumparatorilor, mai ales pentru cei care au si copii. Pe langa imbinarea in coada de randunica, va sfatuim sa va orientati si catre mobilier care prezinta sisteme de ancorare in perete sau glisiere soft closing pentru ca cei mici sa fie meeu in siguranta.

Si totusi, cel mai important aspect este legat de material si finisajele care i-au fost aplicate. Este un lucru destul de cunoscut faptul ca PAL-ul si MDF-ul contin formaldehida si ftalati, precum si alti componenti chimici aplicati in procesul de finisare.

Lemnul masiv nu contine astfel de compusi si in general acestuia i se aplica exclusiv finisaje non-toxice, bazate pe apa si uleiuri naturale. Va sfatuim sa alegeti doar mobilier certificat GreenGuard Gold, cel care ofera garantia faptului ca mobilierul a fost testat si nu este periculos pentru locatari. Printre cele mai nocive efecte ale compusilor organici care polueaza aerul se numara dezvoltarea alergiilor sau chiar a cancerului.

Posibilitatile de personalizare

Cine nu-si doreste mobilier unicat care sa dea incaperii un aer distins? Ca sa va simti cu adevarat ca niste vedete va fi necesar sa personalizati mobilierul pentru a spune propria poveste.

In acest sens va sfatuim sa apelati exlcusiv la producatori care accepta prelucrarea mobilierului la comanda si va pun la dispozitie servicii de consultanta, de exemplu cele de prezentare 3D. Gratie acestui sistem veti sti cum va arata camera de zi sau dormitorul chiar inainte de a comanda prima piesa de mobilier.

Daca va doriti cu adevarat un camin special, alegeti chibzuit!

FOTO: rominafurniture.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare