Amenajarea casei

#finisaje #lemn #casa

Lemnul ca ornament pentru exteriorul casei

Lemnul este un material ecologic, foarte apreciat sub raport estetic, dar si functional. Lemnul reprezinta un finisaj deosebit pentru o casa ce se integreaza perfect in peisajul natural. Lemnul se moneaza usor, chiar si la temperaturi scazute si poate fi combinat cu alte tipuri de finisaje . Iata ce tipuri de lemn poti folosi pentru exteriorul casei:

 

1 Lemn natural


In cazul in care optezi pentru lemn natural, netratat, este bine sa alegi unul cu o suprafata rugoasa.

Si acest lucru pentru ca pe o astfel de suprafata vopseaua va rezita mai bine, circa 10 ani, adica de doua ori mai bine decat pe o suprafata neteda.
In general, indiferent de ce tip de lemn alegi pentru designul exterior al casei este bine sa stii ca acesta presupune parcurgerea unor etape preparative si tratamente ulterioare impotriva degradarii.


2 Lemn tratat


Lemnul tratat este supus la diferite procedee de protectie.

Astfel, acesta este tratat impotriva microorganismelor si intemperiilor, este impregnat cu substante hidrofuge antiseptice , ignifuge. Acest tip de finisaj va rezista mult mai bine odata cu trecerea timpului.


3 Fibra de lemn


Acest finisaj este realizat din fibra lemnoasa tratata la cald prin presiune si lipita cu rasina sau ceara, imitand aproape perfect lemnul veritabil.

Este bine sa stii ca un astfel de finisaj rezista mai bine in timp la variatiile de temperatura si necesita o ingrijire mai putin laborioasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea