Amenajarea casei

#jaluzele #amenajarea casei #ferestre

Jaluzele romane

Jaluzelele romane ofera un plus de eleganta si rafinament oricarei incaperi. Sunt realizate dintr-o gama variata de materiale textile astfel ca pot fi incadrate in orice stil decorativ. Faldurile jaluzelelor romane au un aspect impresionant, oferind caldura si intimitate incaperii.


Descriere


Jaluzelele romane seamana ca aspect cu jaluzelele tip rulou doar ca au in plus falduri, element ce le da un aspect rafinat.

Faldurile jaluzelelor romane sunt de doua tipuri: regulate, cu baghete la fiecare 25-30cm si strangere in forma de dreptunghi sau tip pachet, fara baghete si cu strangere neregulata.


Materiale textile


Jaluzelele romane pot fi confectionate dintr-o gama variata de materiale textile, potrivite pentru toate incaperile locuintei si in concordanta cu diferite stiluri de amenajare.

Acest tip de jaluzele pot avea texturi de voal, organza, in, bumbac, tafta , catifea sau chiar bambus.

Pentru o casa amenajata in stil modern jaluzelele romane din in, bumbac sau bambus sunt cele mai potrivite. Daca vrei sa dai un aer romantic incaperii opteaza pentru voal sau organza iar pentru o casa amenajata in stil glamour alege tafta.


Sisteme de actionare


Exista mai multe tipuri de sisteme de actionare pentru jaluzelele romane: cu snur, blocator sau cu motor.

De regula, snurul este confectionat din mai multe bile din PVC sau metalice, in functie de preferinte.

In cazul sistemului tip blocator ridicarea se face cu ajutorul unui dispozitiv format din role (blocator) incorporate in garnisa.

Jaluzelele romane dotate cu motor, care sunt controlate cu ajutorul unei telecomenzi, sunt recomandate mai ales pentru ferestrele cu dimensiuni mari si pentru living-uri.


Intretinere si curatare


Jaluzelele romane sunt foarte usor de curatat. Printr-o simpla detasare a materialului de sina din aluminiu, acesta se poate curate, spala, calca si aseza la loc.

Materialel textile pot fi spalate si la masina de spalat automata, cu un program special pentru rufe delicate.

In cazul faldului cu tije, inainte de curatare se scot tijele din fibra de sticla din buzunarele de pe spatele materialului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea