Amenajarea casei

# idei decorare tavan #decorare tavan #amenajare casa

Iti renovezi casa? Nu uita de tavan! Iata cum il poti decora

Tavanul este o zona din casa care de multe ori ramane neexploatata asa cum ar trebui. Poti insa decora tavanul in asa fel incat sa schimbe aspectul intregii locuinte. In cazul in care nu te-ai gandit pana acum, de la tavan poate porni intreg aranjamentul din camera. De exemplu, prin felul in care alegi sa il vopsesti poti face ca o incapere sa arate inalta si impunatoare sau, din contra, poate da senzatia de spatiu mic si inghesuit.

Inspira-te din urmatoarele idei si transforma tavanul din locuinta ta in elementul cheie al oricarui plan de desing interior la care te gandesti deja. Cele mai multe idei sunt usor de pus in practica.

Tavan in culori inchise pentru o camera inalta

Atunci cand vrei sa dai iluzia de camera inalta, nu trebuie decat sa alegi o culoare inchisa pentru a vopsi cu aceasta tavanul. Interioarele inalte, cu aspect impozant sunt in tendinte, asa ca poti incerca aceasta varianta. Alege o culoare puternica inchisa cand vrei sa faci camera sa para mai inalta. Pastreaza peretii intr-o nuanta neutra, iar tavanul in culori inchise va atrage privirile facand camera sa para mai inalta si mai mare, datorita acestui punct de interes pe care l-ai realizat.

Color block intre pereti si tavan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Domino (@dominomag) pe

Tehnica color block este pe val si o poti incerca cu incredere atunci cand simti nevoia de putina culoare pe pereti. Culorile pornesc de pe tavan si coboara usor pe pereti. In acest fel se creaza iluzia ca nu exista tavan si nici colturi. Efectul vizual dat de culorile care coboara de pe tavan pe pereti va fi maxim si nici nu este necesar sa depui mult efort pentru a-l obtine.

Asorteaza tavanul boltit cu peretii

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ELLE Decor (@elledecor) pe

Atunci cand te decizi sa vopsesti tavanul este foarte important sa tii cont de arthitectura intregii camere. In cazul in care tavanul camerei este boltit sau are unghiuri, vopseste-l in culorile folosite pentru pereti pentru a da senzatia de inaltime. Atunci cand folosesti o anumita culoare doar pentru pereti, poate face ca incaperea sa para mai mica decat este in realitate.

Joaca-te cu finisaje de vopsea care atrag atentia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de ELLE Decor (@elledecor) pe

In 2020, tavanurile vor capata mult mai multa textura. Finisaje lucioase de lac, tapet texturat si anumite metale se vor numara printre cele mai populare tendinte in materie de tavanuri la moda. In cazul in care ai in plan redecorarea casei, gandeste-te si tu sa te joci cu aceste texturi care vor adauga o nota de eleganta casei tale.

Transforma tavanul in punctul de interes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Domino (@dominomag) pe

Potrivit tendintelor in design interior, anul acesta nu va mai fi necesar sa investeti in accesorii pretioase sau obiecte de arta pentru a decora, este suficient sa vopsesti tavanul din locuinta ta. In acest fel vei da o nota personala decorului si vei adauga pata de culoare de care este nevoie, in orice casa. Vopsind tavanul in diferite culori poti delimita spatiul acolo unde nu exista pereti.

Sursa foto: instagram.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului