Amenajarea casei

#decor bomboane #nuante dulci

Iti plac bomboanele? Decoreaza-ti casa cu nuante "dulci"

Bomboanele sunt micile placeri vinovate ale copilariei, dar nici adultii nu se dezic de ele. Unul dintre principalele lucruri care atrag cel mai mult atunci cand vine vorba despre bomboane este culoarea lor. Nuantele "dulci" ale bomboanelor fac ca aceste produse sa devina irezistibile si, din fericire pentru silueta ta, poti profita de ele fara sa te ingrasi. Te intrebi cum? Foarte simplu: integreaza-le in decorul locuintei.

Cum identifici nuantele dulci

Rosul puternic, portocaliul zaharisit, rozul, galbenul aprins, galbenul pai, albastrul intens, movul-vanata si verdele crud sunt doar cateva dintre nuantele dulci pe care le poti folosi in amenajarea casei.



Deoarece vorbim despre culori puternice, de impact, este bine sa te gandesti de doua ori daca vrei sa le folosesti, deoarece, in caz contar, rezultatul ar putea fi dezamagitor. Gandeste-te la personalitatea ta: daca esti o fire vesela, activa, nonconformista si atrasa de culorile vii, atunci nuantele dulci sunt perfecte pentru decorul pe care vrei sa il obtii.

Daca esti o fire conservatoare, este posibil ca nuantele dulci sa fie prea mult pentru tine.

Cate nuante dulci poti folosi intr-o camera

In principiu, nu exista restrictii in ceea ce priveste numarul nuantelor dulci. De exemplu, intr-un tablou avangardist se pot regasi chiar si zece nuante diferite, insa daca vrei sa creezi un accent de culoare, atunci alege o singura nuanta pe care sa o transformi in vedeta camerei.



Mai ai la dispozitie si varianta culorilor complementare. Verdele si rosul, violetul si galbenul sau albastrul si portocaliul se potrivesc de minune impreuna. Nu in ultimul rand, poti alege nuante dulci din aceeasi gama cromatica: rosu cu roz, portocaliu cu galben etc.

In ceea ce priveste cantitatea de culoare, este bine sa incerci sa gasesti echilibrul cromatic perfect. Daca alegi un mobilier in nuante dulci, atunci restul decorului trebuie sa fie alb sau in nuante neutre, astfel incat aspectul final sa nu devina deranjant pentru ochi, ci sa fie la fel de placut precum un borcan plin cu bomboane.



Sursa foto: decoist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare