Amenajarea casei

#amenajare bucatarie Shabby Chic #bucatarie Shabby Chic #stilul Shabby Chic

Iti doresti o bucatarie Shabby Chic? Ce elemente de decor nu trebuie sa-ti lipseasca

 

Putina feminitate, accente rustice si vintage sunt aspectele ideale pentru a crea mult iubitul stil de decor denumit „Shabby Chic”. Si, cu toate ca prin multe locuri poti gasi numeroase moduri care redau aspectul unui astfel de decor, este important sa stii exact cum sa o reproduci si care sunt elementele absolut necesare, mai ales cand vine vorba de zona de bucatarie. Astfel, daca iti doresti o bucatarie Shabby Chic, iara ce elemente de decor nu trebuie sa iti lipseasca.

Nuante pastelate

Avand un fundal intunecat al bucatariei nu se va potrivi deloc cu stilul Shabby Chic. Acesta este caracterizat prin luminozitate astfel incat va fi nevoie sa incepi cu o paleta de nuante pastelate.

Bucati de lemn

Adaugarea unor bucati de lemn in amenajare poate fi realizata prin atat de multe modalitati. Pornind de la mobilierul din lemn, dulapuri, diverse alte accente in jurul insulei sau a mesei din bucatarie, precum si uneltele de gatit din lemn, fiecare va ajuta la crearea stilului rustic si, implicit, Shabby Chic.

Flori proaspete

Pentru a adauga putin din spiritul feminin in tot acest farmec rustic pe care il creezi, asigura-te ca vei introduce in bucatarie flori proaspete. Fie ca alegi varianta unor flori in vaza, in ghivece sau le vei combina, acestea vor fi intotdeauna o buna idee. In plus, vor oferi mai multa viata si culoare intregii incaperi.

Mobila vintage

De la masa de bucatarie si pana la micile obiecte de decor, incearca sa introduci cel putin cateva elemente cu personalitate si care sa reprezinte o poveste. In magazinele de profil vei reusi cu siguranta sa gasesti astfel de obiecte care vor aduce bucatariei un anumit aer vintage.

Acorda atentia necesara ferestrelor

Nu lasa ferestrele goale, fara anumite detalii care sa faca diferenta. Spre exemplu, poti aseza o mica perdea dintr-o tesatura fina si usoara care sa permita luminii sa patrunda in bucatarie. Atentie asadar sa nu alegi materiale grele si intunecate – lumina naturala prezinta o mare importanta in stilul de amenajare Shabby Chic.

Piese de iluminat victoriene

Candelabrele sau alte corpuri de iluminat inspirate din stilul victorian se vor integra de minune intr-o bucatarie chic si feminina. Ele vor scoate in evidenta intregul stil Shabby Chic si vor ajuta la adaugarea unui plus de farmec feminin intregului mix pe care il creezi.

Printurile

Nu doar florile proaspete, ci si printurile florale sunt o necesitate atunci cand vrei sa creezi un decor Shabby Chic. Iar pentru bucatarie poti alege atat de multe elemente cu printuri florale deosebite – fetele de masa, farfuriile, oalele, fetele dulapurilor sau diversele tablouri de pe perete. Nu trebuie decat sa te decizi asupra caror obiecte ti-ar placea sa vezi astfel de modele superbe.

Rafturi deschise sau dulapuri din sticla

In decorul Shabby Chic este important ca spatiul sa para cat mai deschis si generos. De aceea, evita pe cat posibil dulapurile mari si inchise atarnate in partea superioara a bucatariei si orienteaza-te in schimb catre rafturile deschise sau dulapurile cu frestre. Acestea vor crea sentimentul unui haos organizat, care functioneaza cum trebuie in cadrul unui astfel de decor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea