Amenajarea casei

#decoratiuni interioare #ornamente #paste

Inveseleste casa cu decoratiuni ieftine pentru Paste

Sarbatoarea de Paste este un prilej de decorare a casei cu tot felul de accesorii. Cu toate acestea, sarbatoarea trece destul de repede si o investitie serioasa in decoratiuni elaborate nu este mereu tentanta. Poti sa inveselesti locuinta folosind lucruri de care le ai deja prin casa si sa le combini, daca este nevoie, cu cele mai ieftine decoratiuni de pe piata.

Iata in continuare cateva astfel de idei:
 

1 Foloseste borcanele de sticla pentru decoratiunile de Paste
 

Nu toata lumea obisnuieste sa manance iepurarii de ciocolata. Cei care nu sunt consumati pot servi ca decor. Pentru a-i pastra intacti si a-i expune intr-un fel, transformandu-i din dulciuri in decoratiuni de Paste, foloseste borcane. Nu trebuie sa ai borcane speciale, sunt foarte bune si cele simple, de sticla transparenta. Fa un pat de “iarba” din hartie colorata in verde, taind-o in fasii. Apoi aseaza iepurele de ciocolata, inchide capacul si etaleaza noua decoratiune. In loc de iepurasi de ciocolata poti folosi si lumanari cu figurine.
 

2 Foloseste hartie colorata pentru decoratiunile de Paste
 

Vechile ghirlande facute in scoala pot servi ca idee pentru decoratiuni ieftine de paste. In loc de o hora de copii poti face o “hora” de puisori , obtinand o ghirlanda colorata pe care o poti prinde undeva prin casa.
 

3 Exploateaza calendare si reviste vechi pentru Paste
 

Daca ai prin casa reviste vechi, calendare sau alte surse de imagini reprezentative pentru Paste, atunci le poti transforma in decoratiuni. Decupeaza formele respective (puisori, iepuri, oua etc). Aceste piese de hartie nu au niciun farmec daca nu sunt etalate intr-un fel anume. Daca nu ai calendare si nici alte surse de unde sa iei pozele, foloseste internetul pentru a gasi imaginile dorite. Vei avea nevoie de o imprimanta si cerneala color.
 

Iata in continuare cateva variante:
 

- prinde-le de frigider sau de alte suprafete pe care poti folosi magneti care sa le tina bine.

- lipeste-le de pahare sau de recipiente de sticla transparenta pentru a inveseli un set de vase pe care il vei folosi pentru masa de Paste

- pune cate o poza (pozitionata rasturnat) intr-un borcan transparent, de sticla. Inverseaza borcanul, astfel incat sa stea cu gura in jos. Peretele borcanului va juca rol de rama pentru decoratiunea ta si va putea fi etalat pe un raft.
 

4 Modeleaza cu plastilina figurine de Paste
 

Plastilina poate fi o solutie ieftina pentru crearea unor decoratiuni de paste. Cu ajutorul ei poti face diverse forme, oua, iepuri etc. Daca vrei sa castigi timp, foloseste formele de fursecuri pentru a taia plastilina in forma de puisori, iepurasi, oua de Paste si alte astfel de figurine.
 

5 Fa un copac de Paste
 

Un “copac” de Paste poate fi piesa centrala intr-o incapere. Foloseste o vaza pe care deja o ai prin casa si ia de afara cateva crengute fara frunze. Pune-le in vaza si agata de ele, cu ajutorul unor panglici, mici decoratiuni de Paste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului