Amenajarea casei

#mobila veche #mobila pictata #vopsea casa

Invata sa vopsesti mobila veche

Exista cateva principii simple in domeniul aplicarii vopselei, care difera in functie de fiecare material in parte, iar cunoasterea lor te poate ajuta sa transformi si imbunatatesti o multime de obiecte sau suprafete din casa. Cu o vopsea noua poti schimba aspectul tavanului, poti transforma o piesa de mobilier sau poti infrumuseta o balustrada invechita.
 

 

Cum pictezi mobila veche


Zilele acestea fiecare incearca sa gaseasca modalitati de a economisi bani si reciclatul obiectelor vechi pare o tehnica destul de eficienta. Cu toate acestea, stilul nu trebuie sa aiba de suferit, iar pictatul unei piese de mobilier o poate transforma cu totul, oferindu-i noi veleitati.

Primul pas este sa repari defectele cu chit de lemn si apoi sa o finisezi cu o panza de smirghel fina. Daca mobila are un strat de lac sau ceara, acesta trebuie indepartat. Alege un model si o vopsea pe baza de ulei sau apa, dar nu uita sa aplici un class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/grund" title="grund">grund " title="grund">grund care sa se potriveasca cu vopseaua respectiva.

 

Cum sa vopsesti tavanul

 

Multi sunt tentati sa neglijeze aceasta parte a unei camere sau s-o lase alba, insa numai cand alegi sa decorezi si tavanul cu aceeasi atentie ca si peretii, iti dai seama cat este de vizibil. Vopsirea tavanului poate fi o adevarata provocare deoarece este greu accesibil. Cand iti adunci materialele necesare, nu uita sa cauti si un trafalet de vopsea cu maner lung si extensibil. Un maner extensibil este intotdeauan de preferat decat sa stai pe varfuri sau pe o scara tot timpul.

Mai intai, trebuie sa indepartezi sau sa acoperi cu folie de plastic toata mobila existenta in camera si sa izolezi suprafata tavanului cu o banda adeziva. Aplica un grund pe tavan si poate astfel va fi nevoie doar de un strat de vopsea. Alege o culoare contrastanta pentru tavan, fata de nuanta peretilor si ai grija la linia de imbinare intre tavan si pereti.
 

Cum vopsesti balustrada de fier forjat


Vei avea nevoie de o perie de sarma cu care sa cureti bine toat unghiuriule si curbele balustradei, daca are un model mai sofisticat. Foloseste o carpa umeda pentru a inlatura urmele de vopsea veche sau praf si apoi curata bine cu o solutie de apa si sapun suprafata de fier si las-o sa se usuce.

Pe toata durata vopsirii, protejeaza zona de sub balustrada cu niste ziare sau folii si nu uita sa folsoesti un grund cat mai apropiat de nuanta finala a vopselei. Poti folosi si vopsea pe baza de spray.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului