Amenajarea casei

#bucatarie #amenajare casa #amenajare bucatarie #bucatarie profesionala

Invata sa-ti amenajezi o bucatarie profesionala

Daca adori sa gatesti si iti petreci o mare parte din timpul liber inventand retete si creand adevarate capodopere culinare, cu siguranta iti doresti ca spatiul de lucru sa te ajute sa-ti perfectionezi abilitatile pentru a obtine delicatese de exceptie. O bucatarie amenjata la fel ca spatiul de gatit dintr-un restaurant este o investitie costisitare, dar care iti poate scoate in evidenta calitatile de bucatar iscusit.

Astfel, bucatariile profesionale sunt, de obicei, foarte spatioase si au o gama variata de ustensile care sa te ajute sa gatesti orice tip de mancare. Designul este modern si facil, iar stocarea si organizarea sunt impecabile. Aceste bucatarii nu sunt doar practice, ci si elegante, astfel incat timpul petrecut gatind sa reprezinte o adevarata placere. Iata ce pasi ar trebui sa urmezi pentru a-ti amenaja o bucatarie profesionala!


1. Tehnica de ultima generatie

Pentru o bucatatie profesionala, tehnica de ultima generatie este esentiala. Astfel, congelatoarele, prajitoarele, robotii de bucatarie si alte gadgeturi iti pot face munca mult mai usoara si mai placuta. In plus, multe dintre acestea sunt si mobile, astfel ca prepararea mancarurilor va deveni mult mai facila.


2. Ventilatie eleganta

Ventilatia este importanta in orice bucatarie. Intr-o bucatarie profesionala, ventilatia nu are doar un rol practic, ci ofera decorului o nota unica. Astfel, este important sa alegi un sistem de ventilatie elegant, care sa ofere un plus de stil decorului din bucatarie.


3. Depozitare impecabila

Pentru a crea si pastra un mediu curat si aranjat, care sa te atraga sa gatesti, este ideal sa acorzi o atentie deosebita stocarii obiectelor din bucatarie. Astfel, intr-un spatiu de gatit profesional, dulapurile si rafturile sunt aranjate intr-o asemenea maniera incat sa previna dezordinea si sa ofere mai mult spatiu de lucru.



In cazul in care bucataria este prea mica, poti opta pentru cuptoare si alte electrocasnice agatate direct pe perete. De asemenea, poti opta pentru etajere pentru depozitare, astfel incat sa-ti ramana mai mult spatiu de lucru.



Pentru ca bucataria ta profesionala sa devina un spatiu si mai confortabil, poti opta pentru folosirea unor obiecte din lemn, astfel incat sa te detasezi putin de obiectele din otel inoxidabil, care abunda intr-o asemenea bucatarie.



Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea