Amenajarea casei

#craciun #cadou #cadouri craciun #cadouri handmade #cadouri unice

Invata sa realizezi cadouri parfumate de Craciun!

Ai ramas in urma cu achizitionarea si pregatirea cadourilor de Craciun? Le poti face prietenilor tai o surpriza placuta daruindu-le cadouri realizate chiar de tine, care sa le parfumeze placut locuintele. Descopera mai jos cum sa realizezi cadouri unice si aromate de Craciun!


Glob de Craciun din sticla

Globul din sticla este un cadou ideal de Craciun, pentru familie si prieteni. Pentru a-l realiza ai nevoie de un borcan gol, o figurina din plastic sau ceramica, super glue, glicerina si sclipici. Curata bine borcanul si umple-l cu apa rece. Adauga glicerina si sclipiciul. Lipeste cat mai bine figurina de capacul borcanului si lasa-l sa se usuce. Apoi, sigileaza borcanul pe interior cu super glue si infileteaza-l.

Poti folosi orice fel de figurine sau sclipici doresti. Recomandat ar fi, pentru un efect desavarsit, sa folosesti figurine in ton cu sarbatorile de iarna: mosi Craciuni, reni, spiridusi si fulgi de nea.


Odorizant pentru camera

De Craciun, le poti oferi celor dragi odorizante de camera realizate chiar de tine. Sunt simplu de facut si impresioneaza de fiecare data. Pentru ele ai nevoie de un plic de gelatina, apa, uleiuri esentiale, coloranti alimentari si recipiente din sticla sau plastic.

Inmoaie gelatina intr-o cana cu apa rece, timp de 10 minute. Adaga apoi uleiurile esentiale preferate. Poti folosit orice fel de ulei esential iti doresti, de la cele festive, cu arome de pin, scortisoara sau portocala, pana la cele de trandafir sau lavanda. Poti adauga orice cantitate, in functie de cat de tare vrei sa fie mirosul.

In recipientul din sticla sau plastic adauga o jumatate de lingurita de colorant alimentar lichid, dupa care toarna amestecul de gelatina si ulei esential. Lasa apoi recipientul la rece pentru cateva ore.


Lumanari parfumate

Lumanarile parfumate reprezinta o modalitate eficienta si la indemana de a oferi cadouri celor dragi. Acum le poti prepara chiar tu acasa, daca urmezi sfaturile noastre. Pentru a le confectiona, ai nevoie de ceara sau lumanari fara parfum pe care le topesti la bain marie. Cand ceara s-a topit, adauga uleiurile esentiale preferate. Poti folosi uleiuri esentiale de portocala, scortisoara, menta sau lamaie.

Pentru un efect maxim poti adauga si coloranti alimentari, boabe de cafea, coaja de portocala sau lamaie. In recipiente din sticla, adauga fitilul si lasa-l sa cada pe margini. Toarna apoi ceara topita si da la rece recipientele.



Sursa foto: christmas.lovetoknow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea