Amenajarea casei

#pictura lemn #pictura pereti #vopsea lavabila #reconditionare mobila

Invata sa pictezi veranda, caramida, usile

Exista cateva principii simple in domeniul aplicarii vopselei, care difera in functie de fiecare material in parte, iar cunoasterea lor te poate ajuta sa transformi si imbunatatesti o multime de obiecte sau suprafete din casa. Cu o vopsea noua poti schimba fatada casei, poti transforma o usa veche sau poti schimba aspectul verandei.
 

Cum sa vopsesti singur veranda


Daca te-ai saturat de aspectul ponosit al lemnului de pe veranda ta, ai oricand alternativa s-o vopsesti si sa-si dai un look cu totul nou. Vopseaua de lemn va ascunde nuanta gri-maronie pe care sandurile o capata odata cu trecerea timpului, dar poate si pune excelent in valoare o casa.

Incepe prin a repara si inlocui toate scandurile deteriorate care formeaza veranda. Apoi curata bine si usuca lemnul. Aplica un prim strat de class ="xirtireh" href="//www. acasa .ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/grund" title="grund">grund " title="grund">grund si abia apoi treci la aplicarea vopselei. Folosete o bidinea groasa si stufoasa care sa imprime bine vopseaua in striatiile lemnului.
Cauta o vopsea speciala pentru lemn si exterior, care sa reziste bine traficului intens si conditiilor de vreme rea.

Sfat: nu vopsi cand este vant, umezeala sau soare puternic si poarta o masca de protectie.
 

Cum sa vopsesti caramida casei


Daca ai o casa din caramida pe care inca n-ai izolat-o pe exterior, ar fi o idee buna sa ii schimbi fatada. Poate nu stiai, dar caramida poate fi vopsita si infrumusetata ca orice alta suprafata.
Primul pas este sa cureti bine toata suprafata cu ajutorul unui furtun cu apa. Cu cat o cureti mai bine, cu atat mai bine si mai mult va rezista vopseaua.

Daca gasesti pete pe caramida, le poti indeparta cu ajutorul unei solutii formate din apa si detergent de haine si o perie. Nu uita sa repari cu mortar golurile din perete sau de la imbinarile caramizilor.

Foloseste, mai intai. un grund pe baza de acrylic pentru zidarie, apoi aplica un strat de vopsea pe baza de apa si la final un strat de vopsea pe baza de ulei.


Cum sa vopsesti usa


Daca singurul lucru care te deranjeaza la usile din casa ta este culoarea, poti rezolva acest aspect vopsindu-le intr-o nuanta noua sau folosind modele si imprimeuri decorative. Astfel, chiar si cele mai vechi usi se pot transforma in puncte de atractie ale casei.

Poti urma aceeasi pasi ca la vopsitul oricarei suprafate de lemn, despre care am vorbit deja.

Truc: aplica un panou cu tabla neagra pe o fata a usii, ca suport de diverse mesaje, ca mod de a-ti aminti evenimentele importante, dar si ca loc de desen pentru copii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea