Amenajarea casei

#borcane #casa #rafturi #faina #zahar #camara #sortimente

Invata sa organizezi eficient camara

Camara este adesea unul dintre cele mai dezorganizate spatii ale locuintei, insa stiai ca acest lucru favorizeaza aparitia moliilor? Invata sa organizezi alimentele si produsele din camara si vei avea un spatiu aerisit si functional!

Sorteaza alimentele din camara in trei categorii

Fa curat in camara si sorteaza alimentele in trei categorii: alimentele pe care sa le arunci, alimentele pe care sa le donezi si alimentele pe care sa le opresti. In categoria alimentelor de aruncat intra toate produsele expirate. Acestea ofera mediul potrivit pentru dezvoltarea moliilor si viermilor.

In alta categorie, sorteaza alimentele pe care nu le mai folosesti deloc, dar care sunt inca foarte bune. Pe acestea le poti oferi prietenilor sau celor care au nevoie de ele (orfelinate, aziluri etc). Apoi, organizeaza toate alimentele care au ramas si pe care le vei folosi in continuare. Este insa indicat sa le structurezi pe un singur raft si sa le grupezi in functie de sortiment.

De exemplu, intr-o parte a raftului sorteaza zaharul, faina, iar in alta parte fructele uscate, uleiul, condimentele si legumele.

Acorda mai multa atentie produselor pe care le folosesti cel mai des

In camara ta, produsele pe care le folosesti cel mai des trebuie sa se afle la vedere, astfel incat sa iti fie la indemna de fiecare data cand ai nevoie de ele. In acest fel vei face si mai multa economie, deoarece nu le vei "pierde" printre celelalte alimente.

In plus, aceste produse nu vor expira niciodata si nu isi vor altera calitatile.

Eticheteaza produsele din camara

Daca iti doresti o camara frumos organizata, ca in reclamele de la televizor, poti achizitiona cateva cosuri, borcane si alte recipiente in care sa depozitezi toate alimentele si produsele din camara. Astfel, poti organiza un cos doar pentru condimente, uleiuri, otet, paste fainoase sau zahar. Eticheteaza-le frumos, astfel incat sa le identifici usor atunci cand le cauti.

De asemenea, mai poti trece pe etichete si date importante, care sunt esentiale in cazul unor produse perisabile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare