Amenajarea casei

# obiecte vintage #stilul vintage #decoratiuni #amenajare casa #decoratiuni vintage

Invata sa decorezi in stil vintage

Revistele de design interior pun accent din ce in ce mai mare pe stilul vintage, care a devenit un decor atemporal care ameninta sa devina din ce in ce mai prezent si mai popular in casele noastre. Acest stil impresioneaza in primul rand prin personalitatea puternica si "aroma" sa istorica. Totusi, inainte de a alege sa iti decorezi casa in stil vintage, ar fi ideal sa te informeie care sunt principalele trasaturi ale acestui decor. Iata cateva dintre cele mai importante caracteristici ale stilului vintage:

Vintage inseamna calitate

Cuvantul vintage induce in primul rand ideea de obiecte de calitate, care au o anumita varsta, ce nu le demodeaza, ci le face mult mai pretioase. Stilul vintage se axeaza in primul rand pe obiectele decorative sau mobilier din lemn masiv, de aici si costul destul de consistent. Asadar, chiar daca este la moda, stilul vintage nu se adreseaza tuturor categoriilor, ci persoanelor potente financiar. Bineinteles, pentru ca popularitatea sa a crescut, au aparut si mici intreprinzatori, care ofera piese de mobilier la preturi mai mici, insa adevaratul stil vintage ridica pretentii financiare destul de mari.

Vintage inseamna personalitate

Piesele de mobilier in stil vintage se caracterizeaza in primul rand prin masivitate si calitate. Fiecare piesa de mobilier are propria personalitate, pe care o emana inca de primul impact vizual. Obiectele vintage sunt, de asemenea, incarcate de emotie, povesti si istorie indepartata, insa atat de prezenta.

Cum recunosti obiectele vintage

In ceea ce priveste obiectele de decor in stil vintage, acestea vin intr-o gama extrem de variata. Ele pot fi aparate radio vechi, casetofoane, rame, tablouri vechi, sfesnice, canapele si perne din anii '50 sau '60, seturi de ceai vechi sau, de ce nu, o colectie de viniluri.

Cel mai important lucru insa este acela de a fi capabil sa faci diferenta intre vintage si retro, stiluri care astazi se confunda foarte usor, deoarece multi producatori decid sa creeze obiecte de epoca, bazate insa pe modele actuale. Cu toate acestea, nu este nimic gresit, sa incluzi de exemplu, in camera de zi, elemente vintage cu elemente retro, precum trunchiuri de copaci cu lampi de cristal sau candelabre impunatoare, de acum 20 sau 30 de ani.

Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare