Amenajarea casei

#incendiu #casa #curatenie #protectie #prevenire

Invata sa cureti substantele chimice lasate de stingatoarele de incendiu!

Pe baza de substante chimice uscate sau spuma, stingatoarele de incendii pentru locuinte sunt eficiente, insa lasa in urma lor multa mizerie. In functie de substantele utilizate, exista diverse metode de curatare. Afla mai jos care sunt acestea!

Cele mai versatile stingatoare de incediu pentru utilizari casnice sunt cele pe baza de substante chimice uscate, care sunt recomandate atat pentru incendiile normale, cat si pe cele cauzate de grasimi sau de firele electrice.

Din nefericire, aceste stingatoare au cateva dezavantaje, printre care cel mai suparator este mizeria lasata in urma. Dupa stingerea unui incendiu, toate obiectele dintr-o incapere sunt acoperite de un strat uscat de chimicale, care poate afecta diverse aparate electrocasnice, cat si sanatatea.


Afla mai jos cum sa cureti mizeria lasata de stingatoarele cu substante chimice:

Pasul 1: Identifica substantele chimice. Exista mai multe variante de stingatoare de incediu pentru locuinta, iar unele dintre ele ele nu necesita curatare dupa folosire. Acestea sunt stingatoarele pe baza de apa sau dioxid de carbon, care nu implica decat stergerea mobilierului cu un prosop uscat.

Stingatoarele cu substante chimice uscate sunt insa cele care produc cea mai mare mizerie, iar unele dintre acestea necesita o grija speciala. Pentru inceput, trebuie sa stii ce fel de substante chimice contine stingatorul tau si sa citesti cu atentie eticheta.

Pasul 2: Incepe curatenia. Dupa ce ai descoperit care sunt chimicalele pe care stingatorul le contine, este momentul sa aplici tehnicile specifice de curatare. Daca ai un stingator de incendiu pe baza de halotron, trebuie sa stii ca aceasta substanta dispare de la sine.

Daca stingatorul contine bicarbonat de potasiu sau de sodiu, aceste substante pot fi indepartate cu ajutorul aspiratorului, la final fiind recomandata stergerea mobilierului cu o carpa uscata.

Daca ai un stingator pe baza de spuma, trebuie sa folosesti multa apa pentru a dilua si spala spuma depusa. In cazul unui stingator cu fosfat de amoniu, trebuie sa indepartezi reziduurile manual, cat mai repede, deoarece aceasta substanta distruge echipamentele electrice.

Pasul 3: Finiseaza. In aceasta etapa, locuinta ta este curata, insa daca au mai ramas pete, le poti indeparta cu ajutorul unei solutii din otet si apa. Freaca bine zona afectata si sterge cu o carpa curata. Otetul ajuta si la indepartarea mirosurilor neplacute lasate de substantele chimice.

sursa foto: Lowes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea