Amenajarea casei

#casa #curatenie #beci #beci inundat #curatare beci

Invata sa cureti beciul inundat

Sezonul ploios vine la pachet cu o serie de probleme: umezeala, frig si multa apa. Daca locuiesti la casa, trebuie sa fii pregatit si pentru alta problema: inundarea beciului. Invata cum sa il izolezi si cum sa il cureti in cazul unei inundatii.

Beciul este o zona a casei predispusa la inundatii, fie din cauza ploilor abundente, fie din cauza infiltratiilor din panza freatica. Daca exista crapaturi in fundatia casei, apa va patrunde cu usurinta.

Cei mai multi proprietari de case sunt constienti de aceasta problema si realizeaza anual lucrari de izolare a beciului, pentru a remedia si preveni aceasta neplacere. Insa, daca beciul casei tale nu este bine izolat, in sezonul ploios te poti confrunta cu inundatii.

In acest caz, este foarte important sa stii cum sa remediezi problema si sa cureti rapid beciul.


Cum sa alegi echipamentul


Daca ai descoperit ca beciul tau a fost inundat, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa indepartezi apa. Daca inundatia este minora, tot ce trebuie sa faci este sa stergi cu mopul zonele umede si sa izolezi cu niste prosoape vechi. Daca insa inundatia este mare, ai nevoie de o pompa cu care sa scoti apa.

Trebuie sa stii ca, in cazul in care beciul tau a fost puternic inundat, trebuie sa folosesti neaparat o pompa puternica, cu un furtun lung. Apa trebuie eliminata cat mai departe de casa.


Cum indepartezi apa


Daca ai echipamentul necesar, incepe sa elimini apa din beci cat mai repede posibil. Incepe cu zonele cele mai afectate sau care favorizeaza acumularea de apa. O alta modalitate de indepartare a apei este sa incepi din punctul cel mai inalt al beciului, acolo unde nivelul de apa este mai mic si sa inaintezi spre zonele cu multa apa.


Cum usuci beciul


Daca ploile s-au oprit, deschide ferestrele beciului pentru a permite indepartarea umezelii. Dupa ce ai indepartat apa, este momentul sa usuci beciul cat mai repede posibil.

Daca sistemul de incalzire nu a fost afectat de inundatie, da drumul la caldura. Chiar si in aceste conditii este foarte important sa aerisesti foarte bine. De asemenea, poti folosi si ventilatoare pentru a stimula procesul de uscare. Asaza ventilatoarele in asa fel incat aerul sa fie scos afara, pe ferestre. In acest fel vei preveni dezvoltarea mucegaiului.

Pentru uscarea beciului poti folosi si cateva umidificatoare. In acest caz, trebuie sa inchizi bine ferestrele si usile. Controleaza frecvent umidificatoarele si goleste-le imediat ce s-au umplut.



Sursa foto: standeyo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea