Amenajarea casei

#paravan #sfaturi practice #construire paravan

Invata sa construiesti un paravan in 3 pasi

Un paravan constituie o modalitate practica si estetica de a asigura intimitatea unui spatiu din incapere, acolo unde ar fi trebuit sa fie un perete. Paravanul poate fi folosit si ca delimitare in spatiile mici, cum sunt baile sau dormitoarele. Invata sa construiesti propriul tau paravan in 3 pasi.


1 Alege ramele pentru paravan

Pentru a construi paravanul, ai nevoie de rame cu care sa construiesti un panou, doua sau mai multe, intotdeauna de aceeasi marime. Un paravan simplu este facut dintr-un singur panou care trebuie fixat pe verticala cu ajutorul unor sine. Paravanul complex este mobil, pliabil, realizat din doua sau mai multe panouri prinse intre ele prin balamale.

Construieste ramele dintr-un lemn usor, pentru a putea fi miscate cu efort minim. Tine cont de inaltimea ramelor. Cu cat ai rame mai inalte, cu atat va fi nevoie de mai multe panouri pentru mentine paravanul in echilibru. In general, un panou obisnuit are inaltimea de 80 cm.


2 Uneste panourile

Pozitioneaza doua panouri unul langa altul pe o suprafata plana. Masoara pe linia de unire a acestora, din exterior spre interior, o distanta de 25 cm sus si 25 cm jos. Marcheaza locul pentru perforarea si montarea balamalelor. Gaseste mijlocul intre cele doua puncte si marcheaza-l. Acum ai trei balamale de montat. Cumpara din magazin sau comanda online balamale pentru paravane cu deschidere pe doua directii.

Monteaza balamalele cu suruburi intre cele doua panouri pentru ca acestea sa se poata plia. Repeta procedeul in cazul unui paravan cu trei sau mai multe panouri.


3 Monteaza materialul opac

Foloseste o folie de plastic sau un material textil pentru a imbraca panourile. Poti prinde materialul cu ajutorul unor pioneze pe toata lungimea ramelor. Alege un material care sa se potriveasca cu restul decoratiunilor din incaperea respectiva. Poti folosi o draperie veche sau sa reciclezi un material de care nu mai ai nevoie.

Decoreaza paravanul cu elemente de decor din material textil: flori, fluturi, gaze etc.

Sursa foto: diynetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea