Amenajarea casei

#locuinta #locuinta mica # amenajare locuinta #amenajare garsoniera

Invata sa amenajezi o locuinta mica

Toata lumea s-a confruntat macar o data in viata cu problema unei locuinte prea stramte pentru multitudinea de lucruri si piese de mobilier de care are nevoie. Acum exista solutii de amenajare care te scot din incurcatura .

Nu trebuie sa gandesti din start ca un spatiu stramt trebuie sa fie neaparat plictisitor, totul este sa folosesti la maxim fiecare colt al casei. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa-ti organizezi eficient spatiul:

 

Masa pentru servit mancarea poate fi si birou


O masa de patru sau sase persoane ocupa destul loc ca s-o tii numai pentru scopul de a servi masa pe ea. O poti folosi si ca birou. Mai bine, ahizitioneaza-ti o masa care se pliaza si foloseste-o pe toata numai atunci cand ai nevoie.
Exista si varianta mesei fixe, care se pliaza de tot la perete si se deschide numai cand ai nevoie, lasand un spatiu generos atunci cand e pliata.

 

Pune televizorul intr-un suport fixat sus pe perete


Ai scapat astfel din start de nesuferita masuta care ocupa loc cu televizorul si de manunchiul de cabluri din spatele lui, care facea impracticabil acel spatiu. Exista in comert o multime de suporturi care se fixeaza in perete, la inaltimea dorita de tine si in pozitia comoda pentru vizionat.

 

Foloseste tapet cu care sa infrumusetezi un singur perete


Daca o o locuinta mica , o garsoniera de exemplu, poti sa te opresti la un singur perete pe care sa-l "infrumusetezi". Este la moda tapetul in dungi sau buline mari, care va transforma radical spatiul, daca-l folosesti cu masura.
 

Acopera rafturile de carti cu draperii


Daca ti-ai inghesuit cartile si actele intre rafturi clasice de lemn si nu te incanta foarte tare aspectul lor dezordonat, poti sa le acoperi cu niste draperii. Draperiile se pot prinde de tavan prin dispozitive speciale si poti alege materiale fluide, dar cu imprimeuri interesante. Acelasi lucru este valabil si pentru situatia in care hainele tale stau tot intr-un dulap "deschis".

 

Canapeaua extensibila in loc de pat de mijloc


Daca locuiesti intr-o garsoniera, ar fi bine sa te orientezi catre o canapea comoda si extensibila. Testeaza mai multe modele si cauta una care are si spatiu de depozitat asternutul in interior. Este foarte utila mai ales pentru atunci cand afli in ultimul moment ca vei avea musafiri.

 

Gaseste locuri ingenioase de depozitat


Pervazul ferestrei se poate transforma iuntr-un spatiu de depozitat si poate fi un loc ideal pentru multe obiecte pe care le folosesti zilnic, daca pui pe el un blat de lemn un pic mai lat. Deasupra usilor poti organiza cateva rafturi pentru carti sau obiecte pe care el folosesti mai rar.

 

Foloseste panouri in loc de pereti despartitori


Exista o varietate mare de panouri din plastic translucid, care lasa lumina sa treaca prin ele, daca doresti sa delimitezi cumva zona de zi de dormitor. Mergi si intreaba la un magazin de mobila sau de constructii.

 

Consulta un designer de mobilier


Daca-ti permiti, cauta un designer care sa-ti compuna mobilierul de la A la Z. Acesta iti poate creea chiar in fata ta, pe computer, mobilier personalizat pentru locuinta si nevoile tale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului