Amenajarea casei

#culori #alegere culori #culori casa # design casa #culori locuinta

Invata sa alegi nuantele potrivite de culori pentru locuinta ta

Culorile au un impact major asupra starii emotionale, astfel ca este important sa analizezi cu atentie nuantele pe care le folosesti pentru decorarea locuintei tale. De la galben stralucitor pana la albastru safir, culorile te ajuta sa creezi atmosfera dorita. Afla mai jos ce nuante sa alegi pentru fiecare camera a locuintei tale!

Galben stralucitor. Galbenul este adesea asociat cu fericirea si optimismul, deoarece activeaza memoria, stimuleaza sistemul nervos si imbunatateste creativitatea. Pentru o locuinta plina de energie, alege accesorii in aceasta nuanta puternica, pe care sa le temperezi cu tonuri de alb.



Galben prafuit. Daca nu iti plac culorile puternice, poti alege aceasta nuanta mai stinsa, insa la fel de vesela. In plus, galbenul prafuit mareste vizual camera. Pentru a crea un dormitor relaxant, poti folosi accesorii galben prafuit sau poti zugravi peretii in aceasta nuanta.



Rosu indraznet. Rosul puternic creeaza instant o atmosfera pasionala si romantica si, in plus, confera dramatism si caldura. Rosul poate fi folosit in dormitor, pentru o atmosfera plina de pasiune, sau in camera de zi, unde iti primesti musafirii, pentru a obtine o atmosfera plina de veselie.



Rosu-portocaliu. Accentele puternice de rosu-portocaliu confera locuintei tale personalitate si caldura. Folosita in doze mici, aceasta nuanta de rosu atrage atentia asupra mobilierului si accesoriilor din locuinta.



Portocaliu puternic. Foarte putine persoane aleg portocaliul atunci cand se hotarasc asupra culorii predominante din locuinta. Insa nuantele potrivite de orange pot crea o atmosfera unica. Astfel, o nuanta puternica de portocaliu este o alegere potrivita pentru birou sau sufragerie, deoarece confera energie si vitalitate.



Portocaliu pastelat. Daca inca iti este teama de nuantele puternice, poti alege accesorii si obiecte de mobilier in nuante mai stinse. Pentru o atmosfera relaxanta, portocaliul pastelat este alegerea potrivita.



Bleu. Nuantele de albastru deschis sunt preferate de persoanele care isi doresc o locuinta confortabila si primitoare. Accentele de bleu pot fi combinate cu succes cu obiectele din crom.



Albastru safir. Pentru o atmosfera complet diferita, incearca nuantele inchise de albastru. Albastrul safir, de pilda, confera personalitate si infrumuseteaza orice incapere. Pentru o atmosfera mai calda, poti combina albastrul safir cu nuante de galben.



Sursa foto: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare