Amenajarea casei

#tapet #diy #amenajare casa #sfaturi practice

Invata cum sa pui singur tapetul ca un profesionist

Vrei sa iti redecorezi casa cu tapet, insa bugetul tau este destul de redus, de aceea te-ai hotarat sa il pui singur? Nu te teme de nemiloasele bule care pot strica uneori toata munca. Daca urmezi cativa pasi esentiali, vei reusi sa pui tapet fara ca aceasta sa faca vreo bula nici la lipire, nici dupa ceva vreme. Iata cum trebuie sa actionezi:


1. Curata bine peretele

O lipitura imperfecta intre perete si tapet va produce sigur bule, mai ales in timp. Pentru a fi sigur ca nu se intampla acest lucru, mai intai slefuieste bine peretele, pana cand acesta este perfect neted, fara nicio urma de dara sau imperfectiune.


2. Atentie si la urmele de pe tapet

Inainte de a pune tapetul pe perete asigura-te ca si acesta este perfect curat, ca nu are nicio urma de vopsea pe el sau alte impuritati. Pentru a fi sigur de asta, cel mai bine este sa-l cureti cu o carpa uscata.


3. Fa o mica incizie

Cu un cutter special, fa o mica incizie in tapet inainte de a-l lipi perete. In acest fel, aerul care se va forma intre perete si tapet va avea pe unde sa iasa, iar tapetul se va intinde perfect, fara nicio dara sau bula.


4. Impinge aerul in afara

In cazul in care s-au format bule pe tapet, cu o rigla speciala, impinge aerul din bula spre incizia pe care ai facut-o.


5. Foloseste o seringa

Daca tapetul nu s-a lipit bine pe o anumita portiune de perete, nu strica toata munca pe care ai facut-o. Incarca o seringa cu adeziv pentru tapet si, cu mare atentie, umple spatiul gol. Lucreaza incet si introdu o cantitate suficienta de adeziv. Dupa ce l-ai introdus, netezeste zona cu rigla speciala.


6. Indreapta tapetul sub presiune

Pentru a nu se forma bule, indreapta tapetul pe perete apasand cu rigla speciala. Astfel, vei aplica presiune suficienta incat aerul sa iasa in afara, iar lipiciul sa se prinda perfect.


7. Indeparteaza urmele

Daca constati ca au ramas urme de lipici pe tapet, indeparteaza-le cu o carpa umeda. Astfel, tapetul va fi perfect curat si nici nu va exista posibilitatea de a-l zgaria.

Sursa foto: ehow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului