Amenajarea casei

#izolare termica #izolare #chit #izolare fereastra #chit adeziv #burete adeziv

Invata cum sa izolezi o fereastra pentru sezonul rece

Izolarea ferestrelor este esentiala in sezonul rece pentru a evita pierderile de caldura din interiorul locuintei si costurile mari la incalzire. O fereastra bine izolata este etansata intre geam si rama, precum si intre rama si perete. Descopera cum poti izola ferestrele din casa!


1 Verifica izolarea ferestrelor

La inceput, este important sa stii unde este nevoie sa intervii. Poti descoperi unde este slaba izolatia cu ajutorul unei lumanari aprinse. Plimba lumanarea la imbinarile ferestrei si observa miscarile flacarii. Cand aceasta se misca mai tare, acolo exista un loc in care etansarea nu este corespunzatoare.

Pentru a izola etans feresterele, ai la dispozitie mai multe metode:


2 Izoleaza cu banda adeziva pentru ferestre

Banda adeziva pentru ferestre este un material alb, pliabil, rezistent la rupere, folosit pentru izolarea zonelor de etansare la ferestre. Banda poate fi folosita la etansarea rosturilor la imbinarile ferestrelor din partea inferioara, cu scopul de a evita difuzia aburului.

Un avantaj al acestui material il reprezinta modul simplu de aplicare si posibilitatea de a tencui si vopsi peste aceasta banda. Un alt avantaj al produsului este costul scazut. O rola costa in jur de 2 lei.

In schimb, dezavantajul este ca atunci cand este data jos, odata cu indepartarea ei se ia si o parte din vopsea, iar locul ramane lipicios.


3 Izoleaza fereastra cu burete de izolare

Buretii adezivi astupa orificiile dintre partea mobila si cea fixa a canatului ferestrei. O astfel de modalitate de izolare este simpla si ieftina. Metoda este eficienta, insa pentru putin timp, deoarece buretele nu este un material foarte rezistent. Pentru o rezistenta de durata, opteaza pentru bureti din cauciuc sintetic.


4 Izoleaza fereastra cu chit adeziv

Chitul adeziv etanseaza fereastra prin umplerea interstitiilor cadrului geamului. Chitul se usuca si capata consistenta unui cauciuc, urmand linia tocurilor. Metoda este eficienta si durabila, insa procedura necesita o mai mare atentie la detalii.


5 Dubleaza geamurile

O alta modalitate de izolare a ferestrelor este sa dublezi geamul, inchizand intre cele doua sticle un volum de aer uscat. O astfel de solutie, insa, este mai complexa si costisitoare.

Sursa foto: thedailygreen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare