Amenajarea casei

#oua #cofraje #organizare #bijuterii #birou #plante

Intrebuintari practice pentru cofrajele de oua

Desi adesea sfarsesc la gunoi, cofrajele de oua pot reprezenta o solutie perfecta pentru foarte multe dintre problemele din gospodarie. Te-ai saturat sa separi de fiecare data acele, agrafele, bijuteriile sau monedele? Testeaza-ti inventivitatea si afla solutii inedite si practice pentru utilizarea banalelor ambalaje de oua.


1 Sortarea si depozitarea obiectelor mici

Bijuterii

Alege un ambalaj in stare buna si transforma-l intr-o cutie pentru depozitarea bijuteriilor mici. Daca ti se pare ca un ambalaj de oua nu se preteaza cu valoarea bijuteriilor tale, il poti vopsi sau tapeta cu hartie sau material textil pentru a-i camufla originile. Astfel vei aseza fiecare bratara in cate un orificiu, pentru a evita incurcarea de restul bijuteriilor. Inelele, cerceii si lantisoarele vor fi, de asemenea, mult mai usor de manevrat repartizate astfel.

O alta cutie poate fi folosita pentru sortarea margelelor rupte. Poti imparti margelele in functie de culori si dimensiuni, pentru a evita amestecarea bilutelor. Poti pastra astfel si paietele sau alte ornamente pentru textile.

Accesorii de birou

Accesoriile de birou pot fi repartizate de minune intr-un suport realizat din cofraje de oua. Lipeste un cofraj in sertarul biroului, indepartand mai intai capacul. Poti folosi un model mare (cu 30 de orificii, sau mai multe de dimensiuni mai mici (cu 6 sau 10 orificii). Astfel poti depozita agrafele colorate, boldurile, capsele, elasticele etc si le poti accesa mult mai usor ori de cate ori ai nevoie.

Monede si accesorii de croitorie si tamplarie

Nu esti cea mai indemanatica persoana intr-ale bricolajului, dar ti-ai propus sa faci totusi o incercare. Imparte articolele de croitorie intr-un mod practic, astfel incat sa le poti accesa cu usurinta ori de cate ori ai nevoie. Separa acele, atele, capsele, nasturii, degetarul, creta, acele de siguranta etc cu ajutorul unui ambalaj pentru oua. Daca ai instalat deja un mini atelier de lucru, poti lipi cofrajul pe birou sau intr-un sertar. Separa astfel si piesele mici din trusa cu scule pentru reparatii: piulite, saibe, tinte, suruburi etc.

Aseaza un ambalaj de oua la indemana in bucatarie sau in holul de la intrare pentru a imparti monedele uitate prin buzunare sau in poseta.

Globuri si mingi

Globurile pentru bradul de Craciun vor sta in deplina siguranta in cofraje de oua din carton. Probabil ca nu vor incapea toate globuletele, insa cele de mici dimensiuni cu siguranta vor dura ani de zile. Asigura-te ca poti inchide perfect capacul cutiei, pentru a le sti in siguranta deplina. De asemenea, poti pastra in acest mod si mingile de ping pong sau golf.

 

 

2 Recipient pentru insamantare

Vrei sa plantezi flori din seminte, dar este inca prea devreme? Umple un suport pentru oua cu pamant si planteaza cateva seminte in fiecare compartiment. Astfel poti realiza si rasaduri pentru legume. Inainte de a aseza pamantul, realizeaza cateva gauri pentru drenarea apei. Dupa ce planta a ajuns la o dimensiune potrivita este bine sa o transplantezi intr-un ghiveci sau in gradina. Daca folosesti un ambalaj din carton, poti realiza transplantarea cu tot cu suportul din hartie din jurul radacinii.

3 Izolator fonic

Cofrajele de oua din carton sunt folosite de foarte mult timp pentru izolarea fonica a incaperilor. Datorita formei si materialului, acestea absorb sunetul din interior si nu permit patrunderea zgomotelor externe. Poti izola doar tavanul, in cazul in care podeaua camerei de deasupra este prea subtire, sau poti acoperi peretii intregime. In cazul studiourilor audio, aceasta metoda a fost adesea folosita deoarece este si una dintre cele mai ieftine.

4 Recipient pentru gheata

Suportul de plastic pentru gheata cu care congelatorul tau este dotat pare de fiecare data prea mic pentru a multimi toti invitatii. De asemenea, unele suporturi din plastic sunt atat de rigide, incat indepartarea unui cub de gheata devine o adevarata provocare. Foloseste cofraje de oua din plastic pentru a realiza mai multa gheata pe perioada verii. Spala bine ambalajul si adauga apa astfel incat sa nu depasesti limita despartitoare dintre compartimente. Plasticul cofrajului este foarte maleabil, iar gheata se va desprinde mult mai usor.

5 Suport pentru acuarele si culori

Ai acasa un mic pictor si observi ca din ce in ce mai multe recipiente din bucatarie sunt murdare de acuarele? Ofera-i un cofraj din plastic pentru a-l folosi ca paleta pentru amestecul culorilor (astfel incat in fiecare orificiu sa realizeze o culoare) si unul pentru apa. Capacul cutiei poate fi folosit ca suport pentru pensule si sugativa.

Intr-un suport de acest gen poti sorta creioanele cerate ale celui mic in functie de culori.

6 Baza pentru jocuri didactice


Alege un cofraj de oua cu 30 de compartimente si noteaza in fiecare cate o cifra de la 1 la 30. Poti scrie numerele in ordine sau aleatoriu. Cu ajutorul bilutelor colorate il poti invata pe cel mic sa numere. Copilul va trebui sa introduca in fiecare compartiment numarul de bile inscris. Verificati impreuna rezultatul final in timp ce scoateti bilutele din cutie.

 

 

7 Ornamente ecologice

Acest capitol tine strict de imaginatia ta si de indemanarea de care dispui. Fie ca realizezi jucarii pentru copii , tablouri abstracte sau un abajur pentru lampa, rezultatul va starni curiozitatea tuturor musafirilor. Incearca!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului