Amenajarea casei

#depozitare #caldura #aluminiu #curatare

Intrebuintari casnice pentru folia de aluminiu

Folia de aluminiu este un accesoriu extrem de util in casa, putand fi folosita de la gatit la curatenie si gradinarit. Daca deja o folosesti in anumite activitati, poti sa largesti paleta de posibilitati descoperind si alte moduri in care aceasta folie iti este de ajutor. Material ieftin, simplu si usor de procurat, folia de aluminiu este un accesoriu care este bine sa existe in orice gospodarie.

1 Protejeaza temporar un obiect din casa
 

Cand trebuie sa umbli cu anumite substante in locuri dificil de protejat, poti folosi o folie de aluminiu. De exemplu, atunci cand cureti cu detergent special aragazul sau cuptorul, unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci inainte este sa protejezi zona de flacara. In aceste orificii nu trebuie sa intre apa si detergent. Le poti inveli in folie de aluminiu pentru a le tine departe de umezeala.

La fel poti inveli in aluminiu obiecte pe care vrei sa le protejezi de stropii de vopsea, lac sau alte substante. Cand vopsesti usa, clanta poate fi invelita intr-o astfel de folie.

Atunci cand trebuie sa folosesti ochelarii si ai tocmai ai aplicat vopseaua pe par, poti inveli urechile ochelarilor in folie de aluminiu si acestea nu se vor pata de la colorant.
 

2 Curata piesele din crom
 

Cu o bucata folie de aluminiu si putina apa poti sa cureti si sa slefuiesti obiectele din crom, redandu-le stralucirea.
 

3 Calca hainele eficient si curata fierul de calcat
 

Pune o folie de aluminiu sub invelitoarea de la placa de calcat. Folia reflecta caldura de la fierul de calcat, astfel incat hainele vor fi calcate bine si pe o parte si pe alta, in acelasi timp.

Cand vrei sa cureti fierul de calcat de resturile de pe suprafata acestuia, trebuie doar sa-l pui in priza si sa treci cu el peste o folie de aluminiu. Afla mai multe din articolul Cum sa cureti fierul de calcat.
 

4 Pastreaza mancarea calda
 

Preparatele pe care vrei sa le tii calde pana la sosirea musafirilor pot fi invelite intr-o carpa de bucatarie si asezate pe o folie de aluminiu, in cuptorul cald inca. Folia va reflecta caldura si va mentine mancarea calda mai mult timp.
 

5 Ascute foarfecele
 

Daca iti raman prin casa folii de aluminiu cu care nu mai ai de face, foloseste-le pentru a ascuti foarfecele. Pune 6-8 straturi de folie si apoi taie.
 

6 Foloseste aluminiul ca palnie
 

Folia de aluminiu, multumita materialului sau batos, poate sa fie folosita in locul unei palnii obisnuite atunci cand trebuie sa torni un lichid intr-un recipient ingust. De asemenea, poate fi folosita pentru frisca si creme, la decorarea torturilor si prajiturilor.
 

7 Directioneaza caldura
 

Un radiator sau un calorifer emana caldura in ambele directii. Poti pune o folie de aluminiu in spatele sursei de caldura, atunci cand aparatul este complet racit. O placa invelita in folie de aluminiu poate fi asezata in spatele caloriferului. Astfel, caldura va veni spre mijlocul camerei, nu spre perete.
 

8 Curata argintaria
 

Folia de aluminiu este folosita si in curatarea argintariei. O metoda consta din scufundarea obiectelor intr-un recipient cu apa rece si sare, pe fundul caruia a fost asezata o astfel de folie. O alta metoda consta in invelirea unui recipient in folie, pe care se aseaza tacamurile si lucrurile din argint. Se toarna apoi apa fierbinte si se adauga cateva lingurite de bicarbonat de sodiu.

Argintaria poate fi si depozitata in folie de aluminiu pentru a-si pastra cat mai mult timp stralucirea. Inveleste fiecare obiect intr-o folie de plastic astfel incat sa nu ramana bule de aer, apoi intr-o folie de aluminiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea