Amenajarea casei

#ferestre #zidarie #parchet #linoleum #reparatii #mop #inundatii #usi

Interventii rapide si usoare in casa dupa o inundatie

Inundatiile sunt evenimente neplacute, potential dezastruoase, pe care nu le poti preveni intotdeauna. Fie ca locuiesti intr-un apartament de bloc, fie intr-o casa, o inundatie te poate lua prin surprindere si poate lasa in urma pagube considerabile. Din fericire, exista o serie de demersuri pe care le poti face pentru a renova casa cu succes dupa o inundatie.

Curatarea casei dupa o inundatie

Imediat dupa ce locuinta ta a fost inundata, iar sursa inundatiei a fost eliminata, este important sa demarezi procesul de curatenie. Inainte insa asigura-te ca opresti alimentarea cu energie electrica si cu gaze a locuintei, astfel incat sa eviti accidentarile potential periculoase.

Incepe prin a scoate apa care balteste in casa, daca este cazul. In acest sens, te poti servi de o pompa sau, daca nivelul este scazut, de mopuri si alte instrumente similare care absorb apa. In continuare, curata reziduurile ramase - nisip, noroi etc. -, dupa care, cu ajutorul unor carpe si a unei galeti cu dezinfectant si detergent, sterge fiecare perete si suprafata afectata de inundatie.

Tot acum este momentul sa aduni si sa arunci toate elementele care au fost afectate sever de inundatie si care nu mai pot fi salvate. Tot ce poate fi recuperat trebuie scos din casa sau amplasat intr-o zona bine ventilata, pentru a se usca in mod corespunzator.

Reparatii rapide in casa dupa o inundatie

Reparatiile propriu-zise dupa o inundatie ar trebui realizate numai dupa ce intreaga locuinta - de la parchet la mobilier si pereti si pana la cele mai mici accesorii - este uscata.

Inspecteaza zidaria casei. Pe suprafata acesteia s-ar putea regasi depuneri care, odata ce zidaria este complet uscata, se vor putea indeparta cu usurinta cu ajutorul unei perii. Retine insa ca zidaria s-ar putea usca mai greu decat restul casei, daca apa a apucat sa se imbibe.

In continuare, verifica pardoseala. Orice material - precum linoleumul - in care apa s-a infiltrat ar trebui indepartat si inlocuit. Parchetul din lemn risca sa se umfle in urma expunerii prelungite la umezeala; in cazul in care nu revine la pozitia initiala, ar trebui la randul sau inlocuit.

Verifica atent si ferestrele si usile, in special tamplaria, care risca sa fie afectata sever. In cazul in care lemnul prezinta umflaturi, geamurile, respectiv usile casei ar trebui mentinute deschise pana cand acesta revine la forma initiala.

Sursa foto: theepochtimes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare