Amenajarea casei

#curatenie casa #solutii de curatat #bicarbonat de sodiu #lustruirea mobilei

Ingrediente naturale pentru curatat

Bicarbonatul de sodiu, ceara de albine , amidonul, apa oxigenata sau lamaile sunt doar cateva dintre ingredientele naturale din camara ta pe care le poti folosi pentru curatenia de zi cu zi a locuintei tale. Renunta la produsele chimicale si costisitoare din comert pentru produse naturale, la indemana oricui.

Iata ce poti folosi pentru a curata locuinta:
 

Bicarbonat de sodiu pentru curatarea chiuvetelor


Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a indeparta mirosurile neplacute si pentru a albi diverse obiecte. O pasta din bicarbonat de sodiu si apa ajuta la curatarea chiuvetelor si cazilor de baie.

De asemenea, o cutiuta cu bicarbonat de sodiu in frigider, baie sau alte incaperi ajuta la absorbirea mirosurilor neplacute.
 

Ceara de albine pentru lustruirea mobilei


Uita de produsele din comert pentru curatarea mobilei. Acum poti folosi ceara de albine. Vei cheltui mai putin, iar mobilierul tau va arata mult mai bine.
 

Amidon pentru petele de pe covoare


Pentru un tratament rapid pentru petele de pe covoare sau draperii foloseste amidon. Acopera zona afectata cu amidon si lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Spala apoi cu apa minerala.
 

Apa oxigenata pentru dezinfectare

 

Apa oxigenta este un dezinfectant puternic. Pentru a distruge mucegaiul, fa o pasta din bicarbonat de sodiu si apa oxigenata. Aseaza aceasta pasta pe zona afectata si lasa cateva minute sa actioneze dupa care speli bine.
 

Lamaie pentru indepartarea mirosurilor neplacute din bucatarie


Lamaile sunt ideale pentru indepartarea mirosurilor neplacute din bucatarie. Taie o lamaie pe jumatate si las-o pe blaturile din bucatarie pentru a indeparta mirosul de ceapa sau peste. Freaca bine blaturile si tocatoarele cu lamaie si vei scapa de mirosurile neplacute. Sucul de lamaie este util si pentru curatarea diverselor obiecte.
 

Ulei de masline pentru curatarea mobilierului


Uleiul de masline este ideal pentru curatarea mobilierului, caruia ii confera stralucire si tine praful la distanta.
 

Ulei esential de plante pentru odorizare


Chiar daca nu contin chimicale, uleiurile esentiale au un parfum foarte puternic. Cateva picaturi de ulei esential in solutia de curatare distrug bacteriile si ciupercile. De asemenea, uleiurile esentiala lasa si un miros placut si proaspat.

Atunci cand cumperi astfel de produse alege-le pe cele nediluate care se gasesc in sticlute maro. Depoziteaza uleiurile esentiale in locuir intunecate.
 

Sare pentru petele de grasime

Sarea este utila pentru curatarea petelor de grasimi. Pentru a curata astfel de pete, fa o solutie din bicarbonat de sodiu si sare si apoi sterge bine.

 

Otet pentru distrugerea germenilor


Otetul are numeroase proprietati benefice atunci cand vine vorba de curatarea locuintei. Dezinfecteaza si dezodorizeaza si este util pentru distrugerea germenilor si petelor de pe telefoane, manere sau blaturi de bucatarie.
 

Sapun de casa pentru curatarea podelelor


Sapunul de casa este un produs natural, pe baza de uleiuri, care este ideal pentru curatarea podelelor, gresiei si a altor obiecte. Pentru a curata, combina o cana de otet cu 3 litri de apa si cateva grame de sapun de casa pe care il lasi sa se dizolve in acest amestec.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare