Amenajarea casei

#amenajare casa #amenajare baie #dulap baie

Infrumuseteaza baia cu ajutorul dulapurilor cu oglinzi

Baia ta are un aspect banal si plictisitor? Incearca sa o revitalizezi cu ajutorul dulapurilor cu oglinzi. Aceste obiecte mici de mobilier reprezinta decoratiunile care pot transforma baia ta intr-un spatiu estetic si original.

Dulapiorul cu medicamente sau cosmetice este un accesoriu important pentru baie, care are in principal scopuri practice, de depozitare. Un dulap stilat si elegant poate face insa diferenta intre o baie banala si una atragatoare.

Instalarea in baie a unui dulap nou reprezinta o modalitate simpla si de efect de a schimba rapid aspectul intregii incaperi. In comert vei gasi numeroase modele de dulapuri cu oglinda, de la cele clasice, dreptunghiulare, pana la cele ovale, mult mai romantice, pana la dulapuri patrate, extravagante.

Persoanele care iubesc stilul traditional pot gasi obiecte vintage si antichitati pe care le pot transforma in dulapuri moderne. Daca alegi insa un astfel de dulap, trebuie sa ai grija ca acesta sa fie inca functional si practic.


Ce dulapuri cu oglinda sa alegi


Cele mai populare dulapuri cu oglinda sunt cele realizate din lemn. Este esential sa ai grija ce tip de lemn folosesti, deoarece baia este un mediu umed, iar lemnul va fi expus la umiditate si aburi, care ii pot afecta rezistenta. In plus, piesa de mobilier devine o prada usoara pentru mucegai si insecte.

De obicei, dulapul este folosit la depozitarea medicamentelor sau a cosmeticelor, astfel ca trebuie mentinut cat mai curat.

In comert exista mai multe tipuri de dulapuri pentru baie. Poti alege dulapuri cu oglinda, cu sau fara rama. La aceste dulapuri poti atasa si diverse obiecte de iluminat. De asemenea, vei gasi dulapuri de diverse marimi si adancimi, pentru toate gusturile si nevoile.

In plus, trebuie sa decizi ce fel de dulap iti doresti, un dulap decorativ sau unul strict functional. Exista dulapuri cu balamale sau care se trag, altele au rafturi fixe, in timp ce altele pot fi ajustate.

In afara de lemn, dulapurile cu oglinda pentru baie pot fi realizate din plastic, aluminiu sau metal, cu decoratiuni din email.


Ai grija la dimensiunea dulapului


Atunci cand alegi dulapul cu oglinda pentru baie trebuie sa iei in calcul si dimensiunile peretilor si ale chiuvetei. Inainte de a merge la cumparaturi, masoara spatiul de care dispui, astfel incat sa nu alegi un dulap care sa fie prea mare sau prea mic pentru baia ta.


Avantajele si dezavantajele dulapurilor cu oglinda


Principalul avantaj al dulapurilor cu oglinda este ca transforma complet aspectul unei bai. Orice tip de dulap vei alege, baia ta va avea un aspect mai ingrijit si mai ordonat. In plus, dulapurile cu oglinda pentru baie au o durata mare de viata si reprezinta un spatiu suplimentar de depozitare. Sunt de mare folos in special femeilor, care pot utiliza oglinda pentru a-si retusa machiajul.

Dezavantajul major al dulapurilor cu oglinda pentru baie este ca se instaleaza cu destul de multa dificultate. Aceste dulapuri trebuie fixate bine in perete, cu ajutorul unor cuie speciale, operatiunie care poate necesita interventia specialistilor.

Sursa foto: electricmirror.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea