Amenajarea casei

#amenajarea casei #camera copil #culoare

Influentele culorilor intr-o camera de baiat

Cand decorezi camera unui baiat, alegerea culorilor, a temei si accesoriilor poate fi o sarcina dificila. Pentru bebelusi este destul de usor sa alegi nuantele pastelate combinate cu crem, dar copiii cresc repede, iar baietelul tau ar putea sa aiba propriile lui preferinte si, mai ales, propriile nevoi. Tine cont de personalitatea copilului tau pentru a alege o culoare capabila sa-i influenteze in bine starea de spirit.

Albastru
 

Albastrul natural este o culoare capabila sa micsoreze presiunea sangelui si sa incetineasca respiratia, precum si bataile inimii. Astfel, aceasta culoare denota relaxare si calm.

In general albastrul este emblematic pentru culoarea camerei unui baiat. Integreaza albastrul intr-o tema potrivita pentru baiatul tau. Poate fi o tema maritima, cu vapoare si pirati sau una celesta, cu planete si nave spatiale etc.

Tine cont insa ca albastrul este o culoare rece. Foloseste bleumarin si albastru inchis numai in anumite zone, punctate sau pe un singur perete. De asemenea, o tematica legata de cosmos este perfecta noaptea, dar deloc potrivita ziua, cand copilul ar trebui sa se bucure de o camera bine luminata natural, fie ca isi petrece timpul jucandu-se la el in camera, fie ca invata.

O modalitate de a indulci albastrul este sa folosesti accente de rosu inchis si de alb, cat sa sparga monotonia albastrului. Nu trebuie insa exagerat, deoarece rosul (dominant) este total nerecomandat pentru camera unui copil.
 

Verde
 

Verdele este considerat o culoare odihnitoare, relaxanta. De asemenea, verdele este asociat cu tineretea si vigoarea, dar si cu speranta si respectul de sine.

Pentru o tema legata de padure, animale, natura in general, verdele este alegerea cea mai potrivita. Astfel de teme sunt in general legate de personajele din povesti, desene animate sau lumi fascinante precum universul dinozaurilor.
 

Portocaliu
 

Sursa foto: porterhousedesigns.comPortocaliul este o culoare plina de energie, care denota entuziasm. Aceasta culoare poate stimula comunicarea si elimina senzatia de oboseala. In timpul zilei, este o culoare potrivita dar nu si noaptea. Tocmai de aceea camerele baietilor amenajate in portocaliu sunt contrabalansate de alte culori si accesorii, pentru a pastra un echilibru. Portocaliul poate fi contrabalansat de bej, maro , rosu, verde, galben etc.


Alb
 

Albul inspira puritate, pace, bucurie sau curatenie. Pentru dormitorul unui copil albul nu este recomandat ca o culoare dominanta, din cauza monotoniei sale si a riscului de a transforma spatiul intr-unul impersonal. Totusi, cand exista suficiente accesorii care merita sa fie evidentiate, s-ar putea ca albul sa fie alegerea cea mai buna.

De exemplu, un pat de baiat sub forma de masina, un cos cu mingi, carti sau alte obiecte care joaca si un rol decorativ pot fi puse in valoarea tocmai printr-un fond alb.
 

Culori telurice
 

Culorile pamantului reprezinta o alegere buna atunci cand se doreste sa se obtina un efect de caldura, confort si relaxare. Camera poate fi amenajata avand la baza o combinatie de culori telurice, de la bej la maro si gri, indulcite de accente luminoase de alb sau galben. Culorile telurice sunt potrivite pentru baieteii hiperactivi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea