Amenajarea casei

#dormitor fengh shui # design casa #amenajare casa #dormitor

Incepe anul cu un dormitor Fengh Shui! Ce trebuie sa stii despre amenajarea acestuia

Feng Shui-ul este un concept antic chinezesc privind fluxul de energie pozitiva, sau energie qi, si aranjarea obiectelor dintr-un anumit spatiu. In conformitate cu principiile sale, modul in care decorezi casa poate afecta bunastarea celor care locuiesc acolo. Iata cateva sfaturi Feng Shui de care poti sa tii cont cand iti aranjezi dormitorul, pentru a avea un somn cat mai odihnitor, a-ti imbunatati relatiile si a aduce mai multa dragoste si armonie in viata ta

 

Asaza patul cat mai departe de usa

Patul ar trebui sa fie la o distanta confortabila fata de usa, cu fata spre usa, astfel incat sa poti vedea orice persoana care intra in camera. El ar trebui sa fie ridicat de pe sol pentru a permite energiei sa circule nestingherit pe dedesubt. Totodata, patul terbui sa fie un bun sustinator si sa ofere siguranta si soliditate in timpul somnului.

Foloseste culorile potrivite

Selectarea culorilor linistitoare si placute este piesa cheie a puzzle-ului Feng Shui. Fiecare culoare din camera trebuie sa se potriveasca cu intentiile pe care le ai. Incepe cu culorile neutre sau cele pastelate si apoi adauga accente de culoare corelate cu intentiile tale. Astfel, daca ai probleme cu somnul sau ai o viata agitata, mergi pe nuante neutre sau deschise care au darul de a calma. Pe de alta parte, daca vrei mai multa pasiune in relatia ta si dormi deja foarte bine, alege sa explorezi culorile vibrante cum ar fi rosul sau portocaliul.

Pastreaza ordine in dormitorul tau

Dezordinea, oriunde in casa genereaza stres, de aceea este important sa pastrezi ordine in dormitor. Dezordinea blocheaza fluxul de energie pozitiva, pierzand astfel toata vitalitatea si sentimentele benefice care vin odata cu ea. De asemenea, nu depozita lucruri nedorite sub pat, pentru ca risti sa dormi pe probleme, ceea ce nu este foarte odihnitor. Eliminarea dezordinii dintr-un dormitor, inclusiv din dulapuri, are un impact pozitiv puternic asupra calitatii somnului si a starii de spirit.

Nu tine in dormitor carti sau obiecte legate de munca

Conform principiilor Feng Shui, cartile si materialele legate de munca trebuie pastrate in afara dormitorului. Acest lucru iti va permite sa iti opresti mai eficient mintea atunci cand este timpul pentru odihna.

Tine cont de simetrie

Pentru a aranja Feng Shui un dormitor, ar trebui sa acorzi atentie simturilor tale in ceea ce priveste simetria. Echilibrul este ceva se se poate simti, sentimentul fiind echilibrat si calmant. Nu toate dormitoarele au spatiu suficient pentru noptiere, dar daca el exista, foloseste doua noptiere, mai ales daca esti intr-o relatie si vrei sa fie echilibrata, sau iti doresti o astfel de relatie. Astfel, fiecare partener are prorpiul sau spatiu personal langa pat, iar simetria aduce un puternic sentiment de echilibru in dormitor.

Este in regula sa incalci regulile

Cand incepi sa tii cont de regulile Feng Shui, primii pasi pot parea coplesitori, asa ca se recomanda sa nu te impiedici prea mult de reguli si sa iti ascultati cat mai mult intuitia la inceput. Fiecare casa si persoana sunt diferite, asa ca regulile stricte in aranjamentele Feng Shui pot duce oamenii pe un drum plin de confuzie pe care nu se vor simti prea confortabil. Frica si dogma nu au ce cauta in procesul de aranjament Feng Shui al unui spatiu, asa ca, mai bine incalci regulile, decat sa ajungi la aranjamente incomode si fortate care nu mai au nimic cu fluidizarea energiei pozitive si dobandirea armoniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare