Amenajarea casei

#praf #curatenie casa #covoras intrare #covorase #covorase cauciuc

Importanta covorasului de la intrare

Neglijat deseori, cumparat din intamplare sau obtinut din petice de covoare vechi, covorasul de la intrare se bucura rareori de importanta cuvenita. Daca te gandesti, insa, ca el poate fi o bariera eficienta intre mediul inconjurator si casa ta, poate ca i-ai acorda mai multa atentie.

Astazi, toata lumea se straduieste sa gaseasca modalitati eficiente de a-si pastra caminul curat si igienic, iar achizitionarea unui covoras de la intrare este una dintre ele. Nu este greu sa iti dai seama cat este de util, trebuie doar sa-l verifici la o saptamana dupa ce a stat in fata usii de la intrare si vei vedea cat praf, noroi si impuritati se afla pe sau sub el.

Covorasul de la intrare este unul dintre acele obiecte banale, obisnuite, dar esentiale in acelasi timp. Materialele din care sunt realizate aceste covoare difera, incepand de la vinilin, lana, material textil , cauciuc, par natural, nuca de cocos, sarma etc si se gasesc in orice magazin cu articole dedicate casei.

Cel mai mare beneficiu al covorasului de la intrare este ca, prin simpla stergere a talpilor pantofilor de el, timp de cateva secunde, reusesti sa scapi de o cantitate considerabila de praf, noroi sau bacterii, care, altfel ar ajunge foarte usor in casa. Tocmai de aceea, el se mai numeste si stergator. In plus, reduci timpul, energia si costurile dedicate curatarii pardoselei.

Covorasele de la intrare pot actiona si ca veritabile bariere impotriva alergiilor si bolilor care vin la pachet cu praful si murdaria de pe pantofi. S-a demonstrat stiintific ca mai multe tipuri de virusi si bacterii circula impreuna cu praful si ajung astfel in casa, de pe talpi .

Covorasele de cauciuc sunt cele mai recomandate deoarece pot fi curatate si chiar spalate foarte usor cand se murdaresc de noroi sau se uda, in sezonul rece. Tot acestea au calitatea de a nu aluneca, motiv pentru care multe presuri realizate din material textil sunt dublate cu cauciuc.

Covorasele din par natural sau nuca de cocos sunt ceva mai scumpe, insa au o calitate esentiala: sunt destul de aspre si rigide pentru a desprinde murdaria de pe talpi si a o pastra in interiorul lor.

Nu neglija rolul estetic al covoraselor de la intrare. Ele trebuie sa "anunte" o casa primitoare si sa lase o prima buna impresie vizitatorilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului