Amenajarea casei

#imbunatatiri casa #confort casa #amenajare casa

Imbunatatiri mici pe care le poti aduce in casa pentru o mai buna calitate a confortului zilnic

La fel cum se intampla si cu hainele din sifonier sau cu locurile pe care le vezi zilnic cand iesi din casa, ajungi de foarte multe ori sa te plictisesti si de propria locuinta. Atunci cand te pomenesti intr-o astfel de ipostaza, ai niste variante la indemana. Sa schimbi cateva piese de mobilier, sa reimprospatezi putin decorul prin modificari mai mult sau mai putin costisitoare sau sa incerci sa schimbi complet fata casei tale? Cum renovarile generale ale unui apartament pot fi foarte scumpe si dificil de gestionat atunci cand trebuie sa si locuiesti intr-un spatiu pe care incerci sa il pui la punct, primele doua variante vor fi mereu mai accesibile si te vor ajuta sa te reindragostesti de casa ta, fara sa iti pui bugetul personal in fata unor cheltuieli masive.

Imbunatatiri mici pe care le poti aduce in casa pentru o mai buna calitate a confortului zilnic

Eficientizeaza spatiile mici din locuinta

Nu este niciodata bine sa generalizam, dar un lucru intalnit in aproape toate locuintele este acela ca proprietarii aduna de-a lungul anilor obiecte pe care ajung sa nu le mai foloseasca aproape niciodata. Acestea devin o problema, pentru ca au o semnificatie emotionala aparte, motiv pentru care ti s-ar putea parea dificil sa le arunci, iar in al doilea rand ocupa spatiu. In cazul multor apartamente, spatiul destinat depozitarii nu este foarte generos. Astfel, o casa confortabila se poate transforma foarte usor in una extrem de aglomerata, ceea ce va naste un disconfort vizibil. O solutie pentru rezolvarea acestei probleme este sa gandesti mereu organizarea unei locuinte asa cum marile orase suprapopulate incearca sa-si organizeze locuitorii: pe verticala. Monteaza soldati cu etajere in colturile care nu pot fi utilizate, umple spatiile goale cu dulapuri care pot masca tevi si care pot fi usor umplute cu obiecte care nu isi au rostul in casa, iar astfel locuinta va putea parea mai organizata.

Investeste eficient in locuinta ta

Un alt element foarte important in confortul pe care il poti obtine in locuinta ta este eficienta energetica, rapiditatea cu care poti incalzi casa si cu care poti face racoare atunci cand ai nevoie. Toate acestea vin insa cu un cost, de aceea este important sa stii sa alegi cele mai bune solutii care pot ajuta sa recuperezi pe termen lung din investitie. Poti reusi acest lucru daca investesti in centrale termice de apartament, care au marele avantaj de a putea fi folosite exact cat ai nevoie. Pe scurt, poti controla mult mai atent costul lunar, ceea ce iti va oferi mai multa siguranta si mai mult confort la nivel mental in privinta bugetului tau lunar.

Nu renova, ci reimprospateaza

Nu trebuie sa dai gletul jos de pe pereti, sa schimbi reteaua electrica si sanitara, sa darami un zid intre un hol si bucatarie sau sa faci investitii majore in apartament ca sa ii dai un aer proaspat. Daca vrei sa te limitezi la numai cateva zile de efort minim cu rezultate maxime, poti aplica vopsea lavabila pe pereti, ca sa oferi casei tale o nuanta noua si poti lua in calcul redecorarea apartamentului tau. Reaseaza mobila din living, adauga cateva elemente mici, dar semnificative, cum ar fi o noua masuta de cafea, un covor si cateva tablouri care sa se potriveasca stilului nou al casei tale. La finalul acestei mici operatiuni, totul va arata ca nou, iar efortul tau nu a costat foarte mult si nici nu ti-a mancat mult din timpul pretios. Astfel, cu timpul ramas in plus te poti bucura de micile schimbari de atmosfera din casa ta.

Sursa foto: Pixabay / Copyright: StockSnap

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea