Amenajarea casei

#bucatarie #lenjerie de pat #perne decorative #verde Chartreuse

Imbina culorile casei tale cu verde Chartreuse

Este primavara, iar verdele, culoarea renasterii, trebuie sa fie vedeta in casa ta. Asa ca nu mai pierde timpul si ofera-i casei tale acea explozie de culoare de care are nevoie cu ajutorul verdelui Chartreuse, una din culorile aflate in tendintele anului 2013. Vezi mai jos cu ajutorul acestor imagini cum poate fi infrumusetata o camera cu ajutorul acestei culori spectaculoase.

De unde provine termenul "Chartreuse"

Originea cuvantului "Chartreuse" se regaseste in Franta anului 1764, cand calugarii ordinului Carthusian au produs pentru prima data lichiorul cu acelasi nume. Chartreuse este o culoare aflata intre galben si verde.

Barul Chartreuse

Daca ai un living mare, poti oricand sa scoti in evidenta o anumita parte a lui. Te poti inspira din imaginea de mai jos, cu bucataria moderna, la barul careia te poti relaxa alaturi de cativa prieteni in timp ce asteptati sa inceapa meciul.

Dormitor cu accente Chartreuse

Daca nu vrei ca livingul tau sa "tipe", atunci poate te gandesti sa-i oferi dormitorului o sansa. Si pentru ca nu vrei ceva obositor, imblanzeste verdele Chartreuse cu nuante deschise, in special cu albul, aceasta fiind una dintre combinatiile perfecte. Lenjeria de pat sau diverse obiecte in verde-galben asezate pe noptiera pot fi pata de culoare de care aveai nevoie in aceasta camera.

Chartreuse-ul pal

Pentru a mai estompa verdele Chartreuse, foloseste si alte culori tari, precum venghe-ul si portocaliul. "Arunca" o nuanta de verde-galbui intr-un colt al camerei si vei obtine echilibrul de care aveai nevoie. Accentueaza-l, daca este nevoie, cu perne decorative in aceeasi nuanta.

Chartreuse-ul ostentativ

Si daca vrei cu adevarat sa iesi in evidenta intr-o explozie de culoare, atunci Chartreuse este alegerea potrivita. Picteaza peretii in verde-galben si asorteaza-i cu obiecte de mobilier in aceeasi nuanta. In imaginea de mai jos, pentru culoarea tapiteriei, a fost ales albul stralucitor.

Combina Chartreuse-ul cu albastru

O combinatie la fel de reusita precum cea cu albul este si aceasta, in care verdele Chartreuse devine complementar albastrului sau nuantei de bleu-ciel. In acest fel, sufrageria ta capata accente calde, perfecte pentru o familie fericita.

Sursa foto:freshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului