Amenajarea casei

#iluminat artistic #candelabre #scorpion #candelabre umbre

Iluminat artistic: candelabre care formeaza umbre fascinante pe pereti

Iluminarea locuintei este in sine un mod de a decora fiecare incapere, intrucat lumina ambientala creeaza o atmosfera aparte, dificil de obtinut prin alte cai de amenajare. Pe acest principiu s-a bazat si o companie de candelabre, cand a lansat o gama de lustre capabile sa formeze umbre fascinante pe pereti.

Compania Hilden&Diaz a imbogatit piata de profil cu o colectie de candelabre inedite, numita "Forms in Nature Chandelier" (n.r. - Candelabre cu Forme din Natura), ce ofera noua perspectiva in arta amenajarii locuintei prin jocurile dintre lumina si umbra.

Cum au luat nastere candelabrele cu umbre artistice

Umbrele pe care unul dintre candelabrele artistice de la Hilden&Diaz le formeaza pe pereti sunt inspirate din picturile biologului Ernst Haeckel. Acestea recreeaza forma arborilor si a ramurilor acestora pe peretii din tavanul casei dand nastere unei atmosfere relaxante a unei paduri magice.

Interesant este faptul ca lumina isi poate schimba intensitatea, in functie de decorul idilic preferat: cand este mai redusa, iese in evidenta forma interesanta a corpului de iluminat, iar cand creste intensitatea luminii, umbrele ies mai mult in evidenta.

Alte candelabre cu efecte vizuale deosebite

Specialistii companiei Hilden&Diaz nu sunt sunt cei care au dat tonul decorarii locuintei cu umbre. Exista si alti producatori care au fabricat candelabre si lampi cu efecte vizuale deosebite. Un astfel de exemplu este seria de corpuri de iluminat Gourd Lamps de la Calabarte, care emite jocuri de umbre si lumini superbe pe pereti si tavan.

Aceasta lampa moderna impresioneaza prin stativul avangardist si formele circulare din design aratand excelent aprins sau stins in orice moment al zilei. Apogeul functionalitatii sale il atinge in conditii de intuneric deplin, cand infrumuseteaza mediul inconjurator cu "desene" artistice captivante.




De remarcat este si candelabrul Etch Wed Lamp semnat de Tom Dixon, care formeaza un efect fascinant de "panza de paianjen" in jur.




Sursa foto: interiorholic.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului