Amenajarea casei

#baie mica #baie #baia de serviciu #spatiu baie

Idei simple pentru amenajarea unei bai mici

Baile mici sunt cosmarul tuturor, mai ales daca reprezinta singura baie din casa. Exista solutii pentru amenajarea unei bai mici, insa o calitate absolut necesara pentru aceasta operatiune este realismul. O baie mica va avea nevoie de alt tip de mobilier, accesorii si gandire a utilitatii sale.

 

Ce inseamna o baie mica


Daca vorbim aici de baia de serviciu sau de baia pentru musafiri, nu exista motive de ingrijorare pentru ca aceasta a fost conceputa sa fie folosita mai rar si numai pentru un tip limitat de servicii. Daca, insa, vorbim de singura baie din casa, in care totul pare inghesuit si nu reusesti sa-ti duci la bun sfarsit activitatile zilnice in ea, spatiul ar trebui reevaluat.
 

Cum transformi o baie mica


O baie mica poate deveni mult mai spatioasa cu ajutorul unei doze in plus de realism. Ai putea sa renunti la cada imensa care ocupa trei sferturi din spatiul baii si sa o inlocuiesti cu o cabina de dus . Aceasta este realizata din panouri de sticla in partea superiora si are o cadita de dimensiuni reduse in dotare.

O varianta care-ti ofera si mai multa economie de spatiu este sa scoti cu totul cada si sa faci o scurgere mai generoasa in locul ei, sa montezi dusul pe peretele imbracat in faianta si sa delimitezi acest spatiu cu o perdea de dus.

WC-ul poate fi inlocuit si el cu altul de dimensiuni mai reduse, iar rezervorul acestuia se gaseste si in varianta inalta si plata, tot pentru o mai buna economie de spatiu.

Chiuveta cu picior din baie ar putea fi inlocuita cu alta fara picior, iar spatiul de sub ea, folosit ca loc de depozitare al cosmeticelor.

Daca nu-ti ajunge spatiul din baie pentru depozitarea prosoapelor, poti amenaja un dulap pe holul apropiat de baie, unde sa tii prosoapele.

 

Iluzie optica de largire a spatiului

 

  • Culorile deschise, pastelate, vor da intotdeauna impresia de spatiu mai generos. Ideea oglinzii mari, care da iluzia de spatiu este si ea potrivita pentru o baie mica.
  • Un sistem de iluminat bun, care sa difuzeze echilibrat lumina, peste tot, este un detaliu benefic pentru baile mici.
  •   Nu inghesui prea multe obiecte in baie pentru ca vei lasa impresia unui spatiu mic. Incearca sa montezi cateva rafturi suspendate cu usi, in aceeasi culoare cu faianta, care sa ascunda continutul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare