Amenajarea casei

#amenajarea casei #musafiri #casa de oaspeti

Idei practice pentru casa de oaspeti

Daca stai la casa si ai adesea musafiri, se poate ca o anexa pentru oaspeti sa fie mai practica decat acomodarea acestora in spatiul locuintei principale. Poti, de exemplu, sa construiesti o anexa langa casa sau deasupra garajului, de tip garsoniera, cu toate utilitatile necesare. Iti prezentam in continuare cateva idei practice pentru casa de oaspeti .

1 Gaseste cel mai bun loc

Pentru a face economie de spatiu, poti sa te gandesti la varianta unei constructii care sa gazduiasca atat zona garajului, cat si pe cea a casutei de oaspeti. Poti alatura cele doua spatii, sub acelasi acoperis sau poti sa construiesti o camera deasupra garajului. O alta posibilitate este sa faci o anexa lipita de casa sau chiar sa amenajezi mansarda.

2 Imparte spatiul intr-un mod functional

Pentru a oferi independenta totala oaspetilor tai, este bine ca spatiul sa fie amenajat in asa fel incat acestia sa aiba toate facilitatile. Rezerva o zona pentru dormitor, un loc pentru a lua masa, o chicineta si o baie. Avand toate acestea, musafirii nu vor mai veni in casa principala pentru a-si face un sandwich.

3 Foloseste metode economice si ecologice

Pentru ca utilitatile sa nu-ti aduca alte si alte facturi de platit, construieste casuta de oaspeti cu mijloace economice si ecologice. De exemplu, daca se poate, opteaza pentru panouri solare , astfel incat sa ai curent si caldura.

Poti, de asemenea, sa faci o trapa in acoperis, cu sticla, care pe langa lumina aduce si un plus de stil casutei. Poti apela la tunelurile de lumina pentru a avea lumina naturala verticala.

Exploreaza resursele naturale si lumina, deoarece ea este foarte importanta, pentru ca oaspetii tai sa se simta bine, intr-un spatiu deschis, luminos, aerisit.

4 Opteaza pentru pereti neutri

O casuta de oaspeti este in principiu un spatiu in care stau persoane diferite, in diverse perioade. Pentru ca nu ai cum sa satisfaci toate gusturile si sa personalizezi prea mult, opteaza pentru pereti vopsiti in culori neutre . Acestia se vor potrivi cu orice fel de mobila si accesorii.

5 Adauga accesorii confortabile

Nu este nevoie sa pui foarte multa mobila in casuta de oaspeti. Rezuma-te la strictul necesar, dar alege materiale de calitate cel putin medie, pentru a nu face o impresie proasta.

De asemenea, paleta de culori trebuie sa fie simpla si vesela, plina de viata, pentru ca persoanele care stau in aceasta casuta sa se simta confortabil. Opteaza pentru o combinatie de culori clasica, de tipul verde si si galben sau albastru si galben.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea