Amenajarea casei

#recipiente #curatenie iarna #cutii depozitare #curatenie sarbatori #curatenie bucatarie #mobila bucatarie

Idei practice pe care sa le pui ACUM in aplicare, ca sa nu te aglomerezi de sarbatori

Sunt multe lucruri pe care le poti face din timp astfel incat sa nu te aglomerezi cu toate sarcinile domestice in pragul sarbatorilor si, in plus, sa ai o locuinta ordonata si primitoare intreaga iarna!

Incepe chiar acum curatenia de iarna, cu pasi marunti. Urmatoarele idei te ajuta sa iti elaborezi o strategie eficienta prin care sa iti pui la punct locuinta ca la carte!

 

1. Verifica atent continutul sifonierului si dulapurilor. Separa lucrurile de care ai nevoie de cele pe care nu le mai folosesti. Regula este simpla: scapa de tot ce nu ai mai purtat/folosit pe o perioada de doi ani. Va fi mult mai usor sa pastrezi ordinea si vei avea spatiu suplimentar pretios pentru noile achizitii.

2. Daca oalele si ustensilele de bucatarie stau unele peste altele intr-o dezordine constanta, probabil ca a sosit momentul sa renunti la cateva dintre ele. Depoziteaza-le pe cele utilizate frecvent pe rafturile si in sertarele din fata, iar pe cele folosite rar, in spate. Vasele pe care le folosesti la cateva luni pot fi mutate chiar in alta incapere (in debara, in mobilierul de pe balcon sau de pe hol etc.).

3. Fa curatenie in toate recipientele cu condimente si arunca-le pe cele mai vechi de 6 luni. Pune-le la loc pe raft in ordinea alfabetica a etichetelor - le vei gasi mult mai usor cand gatesti!

4. Scoate toate cutiile, borcanele si casoletele din mobila de bucatarie si reorganizeaza-le. Multe dintre ele ocupa spatiu degeaba - daca nu le poti utiliza in viitorul apropiat, arunca-le fara retineri.

5. Teancurile de hartii, dosare, reviste si chitante se aduna de-a lungul anului in cantitati uimitoare, de aceea este momentul sa incepi sa le sortezi sistematic. Indosariaza tot ce trebuie sa pastrezi si recicleaza hartiile de care nu mai ai nevoie. Intreaba-te daca iti sunt necesare, daca le vei folosi mai tarziu si daca nu cumva exista un alt loc mai bun sa le pastrezi (in loc de masuta din sufragerie, intr-un dulap de pe hol, de pilda).

6. Spala pernele, cuverturile, husele saltelelor, perdelele si paturile. Vei economisi timp pretios inainte de sarbatori, cand vei elimina din lista aceste sarcini consumatoare de timp.

7. Propune-ti ca, intr-o zi de sambata, sa cureti ramele ferestrelor si usilor. Prepara in casa o solutie din trei parti apa, o parte otet si o parte bicarbonat de sodiu si spala suprafetele cu o carpa umeda. Inainte de sarbatori, vei avea cu o sarcina in minus de indeplinit la curatenia generala!

8. Debaraseaza rafturile din debara. Aici ajung sa fie depozitate toate obiectele adunate in timpul anului si ascunse discret in spatele usilor inchise. pastreaza doar acele lucruri de care ai nevoie, arunca-le pe cele inutile si dezinfecteaza suprafetele cu o solutie igienizanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea