Amenajarea casei

#dormitor #amenajare dormitor #dormitor roz #dormitor copii

Idei pentru un dormitor roz

Rozul este o culoare folosita adesea pentru a decora dormitorul unei adolescente. Insa, cu putina creativitate, rozul se poate strecura cu usurinta si in camera de relaxare a unui adult. Descopera, asadar, cateva idei pentru a amenaja un dormitor roz!

De ce te-ai opri asupra rozului la amenajarea dormitorului? Printre altele, deoarece aceasta culoare este renumita pentru caldura pe care o imprima spatiului in care este folosita. In plus, tot rozul pare sa fie asociat cu o atmosfera relaxanta si linistita, ideala unei incaperi precum dormitorul.

Rozul este disponibil intr-o varietate de nuante care pot fi imbinate cu succes, in diverse moduri, intr-o singura incapere. Nu ezita sa folosesti, asadar, atat tonuri intense (cum ar fi fuchsia), cat si pale, in asa fel incat sa obtii atmosfera pe care ti-o doresti in interiorul dormitorului.
 

Dormitor roz Barbie


Ideala intr-un dormitor de fata, tema Barbie, cu nuantele sale specifice de roz, poate fi imbinata cu succes cu elemente de poveste pentru a crea un spatiu cat mai confortabil si placut pentru o tanara domnisoara.

Dormitorul Barbie poate include elemente specifice pornind de la mobila pana la accesorii si, bineinteles, papusi si alte jucarii asociate cu faimoasa Barbie. Poti aplica vopsea lavabila roz bebelus, pe care sa o imbini cu mobilier de culoare alba si lenjerie de pat cu papusi Barbie. Pernutele decorative roz, in forma de inimioara, vor completa perfect decorul, la fel si un covor asortat.
 

Dormitor cu dungi roz


O idee interesanta, cu efect spectaculos, este adaugarea unor dungi roz in interiorul dormitorului. Acestea pot fi aplicate pe suprafata peretilor (te poti folosi de un tapet cu imprimeu de acest tip sau poti vopsi tu insuti dungi roz), putand fi prezente si la nivelul decoratiunilor. Dimensiunea dungilor roz poate varia, la fel si orientarea lor (verticala sau orizontala) - benzile roz pal, cu o latime mai mare, vor avea un impact mai putin pronuntat decat cele mai subtiri, roz intens.

De asemenea, un covor cu dungi roz si albe va crea un efect placut, la fel si un sifonier intr-o combinatie similara de culori. Daca iti doresti un dormitor inedit, poti incerca o combinatie creativa - roz cu verde, spre exemplu, ar putea fi o alegere potrivita. Nu uita sa te folosesti de imprimeul cu dungi roz si la nivelul draperiilor si/sau al perdelelor.
 

Dormitor in roz si negru


Iti doresti ca dormitorul tau se emane eleganta? In acest caz, poti imbina cu succes rozul cu negru. Mobilierul cu elemente din fier forjat (ia in considerare un pat de acest tip) va arata exceptional pe un fundal roz. De asemenea, peretii roz ai dormitorului vor capata un aspect stilat prin adaugarea unor stickere sau a unor desene negre, sofisticate.

Intr-un dormitor in care predomina negrul si rozul, mobilierul vintage este cel mai recomandat. Pe langa mobila care aminteste de eleganta somptuoasa a odailor regale, nu uita sa folosesti un candelabru cu cristale negre si lampadare ori veioze in acelasi stil. Lenjeria de pat poate fi pastrata in nuante diafane de roz si este esential sa fie de buna calitate pentru a completa dormitorul elegant.

Foto : homedesignlover.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului