Idei pentru un decor perfect: Lasa tavanul sa aiba rolul dominant in casa

Amenajarea casei

#amenajarea casa #tavan #tavan lemn #vopsire tavan #culori tavan #amenajari interioare

Idei pentru un decor perfect: Lasa tavanul sa aiba rolul dominant in casa

Cea nai intalnita culoare a tavanelor din toata lumea ramane albul. Te-ai gandit insa ca poti pleca de la materialul si culoarea tavanului tau, pentru a realiza decorul perfect din casa? Iata cum poti scoate in evidenta o camera folosind ca element de baza tavanul.

1. Pur siu simplu lemn

Lemnul ramane un element de stil bogat impregnat de semnificatia luxului, in cazul in care este super-finisat sau pe cea a naturaletei si libertatii, cand se prezinta in decor sub o forma neslefuita.

Pentru prima varianta, ideea tavanelor casetate din lemn reprezinta un plus de lux adaugat incaperilor tale. Fie ca vei folosi nuante inchise, clasicul alb sau chiar lemn patinat, grinzile de lemn vor lasa impresia unui rafinament aparte.

Varianta decorului rustic o poti obtine folosind grinzile vechi ale casei, in cazul in care vrei sa o treci printr-un proces amplu de renovare.

Nu iti face probleme in ceea ce priveste rezistenta lemnului. Acesta se intareste in timp prin uscare.

2. Stilul "terasa"

Inclusiv pentru acoperirea terasei sau transformarea acesteia intr-o camera de zi, grinzile de lemn ale tavanului iti vor fi de mare ajutor.

Intr-o combinatie in care lumina puternica scoate in evidenta albul peretilor si nuantele pale ale mobilierului din camera de zi, culoarea inchisa a grinzilor din tavan contrasteaza in mod placut cu restul decorului.

3. Stilul "zebra"

Urmatoarea idee de decorare a tavanului iti va cere sa renunti la ideile preconcepute. Cand spui "zebra", nu inseamna ca va trebui sa te rezumi la clasica combinatie de alb si negru:

Pentru camera copilului, pentru dormitorul tau sau pentru camera de oaspeti, o intreaga paleta de culori te asteapta sa le asterni pe tavan.

Verde deschis, roz, oranj sau chiar clasica combinatie alb-negru pot oferi senzatia de spatiu intim fiecarei incaperi.

4. Elemente moderne

Daca vrei ca imaginea casei tale sa reflecte tot timpul tendinta de inovatie si atractia ta spre elementele moderne de arhitectura, varianta tavanelor suprapuse este modul ideal prin care poti puncta acest aspect.

Va trebui sa ai grija ca scafele adaugate tavanului initial sa aiba incastrate spoturile luminoase care creeaza un puternic efect tridimensional in camere.



Foto: homedit.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului