Amenajarea casei

# idei pentru casa #idei amenajare casa #amenajare casa

Idei pentru casa

Este lesne de inteles dificultatea unui proces de decizie asupra unor idei pentru casa, tinând cont si de sentimentele ce se declanseaza odata cu inceperea unei etape noi din viata, marcata de o renovare, o schimbare a domiciliului, etc. De aceea, Delta Studio prezinta o scurta lista care centralizeaza o suita de idei pentru casa, cu scopul de a va usura procesul de decorare.

Culori calde pentru camere mici

 

Camera de zi din imagine este un exemplu perfect, care surprinde conceptul de maximizare a unui spatiu de dimensiuni reduse. Culorile calde, in nuante deschise, sporesc gradul de amplitudine a spatiului.

O camera de dimensiuni asemanatoare cu cea din imagine tinde sa para aglomerata, inghesuita. insa fereastra de dimensiune mare, alaturi de culoarea deschisa a peretilor, ofera iluzia de spatiu.

Prin comparatie, culorile inchise altereaza perceptia vizuala despre spatiu. Chiar si cu ajutorul unor oglinzi, plasate strategic, impreuna cu abundenta luminii naturale, culoarea inchisa a peretilor va continua sa limiteze spatiul.

Design-uri curbate

Anul acesta, observam revenirea esteticii de design curbata. Mobilierul rotund, inspirat din 1970, va reintra in casele proprietarilor. Scaunele cu spate rotunjit constituie un mod elegant de a introduce aceasta tendinta in designul pentru mobila de bucatarie.

Idei pentru casa - Usi interior, design modern

Usile moderne depasesc definitia obisnuita. Noile modele de usi interioare se axeaza pe modalitati de a fi mai putin vizibile si mai mult decorative. Usile contemporane se gasesc intr-o mare varietate de materiale, modele, si mecanisme diferite.

Multi dintre designerii de interior opteaza pentru sisteme de usi care separa fizic spatiile, totodata pastrând comunicarea vizuala intre zone. Altii opteaza pentru mecanisme glisante, pentru a maximiza potentialul spatiul.

Importanta iluminarii corecte

 

Amenajari interioare - in cadrul unor bai de dimensiuni relativ mici, este important sa evidentiem efectul unei lumini bine pozitionate. Iluminarea corecta reprezinta un element esential al tuturor planificarilor eficiente pentru locuinte. Aceasta creeaza ambianta si sporeste gradul de amplitudine a incaperii.

Pentru o modalitate accesibila de economisire a spatiului si sporire a gradului de luminozitate, se recomanda instalarea unui corp de iluminat deasupra dusului / cazii, din motive atât functionale, cât si estetice. Acest lucru va elibera peretii pentru depozitare.

 

Idei pentru casa - Amestec de modele si texturi

 

 

Pentru o personalizare cât mai puternica a unui spatiu, specialistii recomanda amestecarea modelelor si texturilor, costisitoare si convenabile ca pret, perimate si de actualitate.

Nu este nimic in neregula cu plasarea patrimoniului de familie alaturi de o canapea moderna. Fiecare designer de interior va sustine ca aspectul cel mai important pentru decorarea unei locuinte este sa reflecte indirect personalitatea proprietarului.

Se recomanda pastrarea sau introducerea in spatiu a unor elemente decorative bazate pe o poveste. Astfel, se va contura o incapere intima, personala, potrivita pe cerintele si nevoile beneficiarului.

 

Idei pentru casa - Importanta confortului in dormitor

Cand vine vorba de dormitor, trendurile ne arata ca paturile vor fi din ce in ce mai comode.

Piesa principala a dormitorului este intotdeauna patul. Restul ambientului este construit in jurul acestuia. Un pat generos reprezinta cea mai importanta piesa de mobilier in care se poate investi.

Dupa o zi lunga la munca, oricine are nevoie de un spatiu prielnic unei relaxari totale. Se recomanda investitia intr-o saltea confortabila, covoare moi, lenjerie confortabila si o multime de perne decorative.

 

Idei pentru casa - Importanta culorii in spatiu

Acest tip de pata instanta de culoare va lumina si va energiza orice incapere. Este uimitor cum ceva atât de simplu, precum un strat de vopsea, poate vitaliza si transforma un spatiu. Aceasta biblioteca ar fi simpla si obisnuita, fara peretele de nuanta stralucitoare. Modul cel mai simplu si accesibil de a revitaliza un spatiu anost este prin aplicarea unui strat de vopsea intr-un loc neobisnuit. Bibliotecile sunt un loc ideal pentru a experimenta cu vopsea intru-cât dimensiunile acesteia sunt mici, in comparatie cu un perete intreg. Alte locuri potrivite pentru a adauga un strop de culoare sunt: semineul, interioare de dulapuri, holuri si plafoane.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului