Amenajarea casei

#camera copilului #amenajarea camerei #mobilier dormitor #camera adolescent

Idei pentru amenajarea camerei de adolescent

Amenajarea camerei unui adolescent cere cu totul alte reguli decat ai aplica la restul casei. Trebuie sa fie o camera luminoasa, care sa incorporeze mai multe zone, de studiu, de odihna, de socializare, pentru hobby-uri, deci mobilierul si accesoriile trebuie sa reflecte ideea unui spatiu multifunctional, dar modern si tineresc .


 

Un refugiu fata de lumea inconjuratoare


Adolescentul trece in aceasta perioada a vietii sale printr-o gramada de schimbari si are tot timpul senzatia ca este neinteles. Tocmai de aceea, camera sa va deveni au adevarat refugiu, in care va petrece mare parte din timp.

Cand incepi sa amenajezi camera unui adolescent, trebuie sa te gandesti ce program si preocupari are acesta. De obicei, mobila modulara este cea mai buna varianta, deoarece ea iti permite sa amenajezi mai multe zone, fara sa fie nevoie sa achizitionezi piese de mobilier dispersate, din materiale sau culori diferite.
 

Ce calitati trebuie sa aiba camera adolescentului?


Adolescentul este foarte mandru de camera lui, in general. Tocmai de aceea, il poti consulta atunci cand ii amenajezi camera. Aceasta trebuie sa-i stimuleze creativitatea, curiozitatea si abilitatea de a se concentra atunci cand studiaza sau isi urmeaza o pasiune.
Punctul central al camerei ar trebui sa fie biroul, pe care il pot incorpora intr-un set de rafturi sau biblioteca, cu spatiu destul pentru carti si materiale didactice .

Nu neglija pozitia zonei de relaxare, deoarece adolescentul petrece mare parte din timp ascultand muzica, vizionand filme sau navigand pe internet.

Spatiul de socializare este si el extrem de important in cadrul camerei adolescentului, deoarece acesta va dori sa-i cheme deseori prietenii sau colegii in vizita. Asigura-te ca amplasezi in camera adolescentului niste fotolii comode, in genul celor para (realizate din bile ploiuretanice) sau cateva perne pe care poate sta cu prietenii.


Patul - canapea


Patul de mijloc ocupa prea mult spatiu si nu este deloc practic. Alege, in schimb, o canapea extensibila sau un pat de o persoana amplasat la perete, care poate fi folosit si pe post de canapea ziua.

In continuarea locului de odihna, ar trebui sa amplasezi dulapul de haine. Poti cumpara un dulap cu mai multe compartimente, astfel incat sa-l stimulezi sa-si depoziteze acolo toate nimicurile care se strang de obicei pe birou sau pe pat. Un cuier plasat langa dulap poate sa-l convinga sa nu-si lase hainele pe pat sau pe scaun.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului